Bogat vikend Rotorovaca

Veršić drugi u Glini, Komes sedmi na rekreativnom MTB maratonu

09:30h
0
Vedran Veršić (lijevo) // Foto: bk-rotor.hr
Vedran Veršić (lijevo) // Foto: bk-rotor.hr

Veršić je u nedjelju bio drugi u kategoriji od 30 do 39 godina cestovnog maratona Glina 2016, dok se nešto niže u poretku, ali u vodećoj skupini, plasirao i njegov klupski kolega Nino Berta.

Koprivnički biciklisti, članovi biciklističkog kluba Rotor, proteklog su vikenda nastupili na dva maratona, a za najbolji rezultat pobrinuo se Vedran Veršić.

Veršić je u nedjelju bio drugi u kategoriji od 30 do 39 godina cestovnog maratona Glina 2016, dok se nešto niže u poretku, ali u vodećoj skupini, plasirao i njegov klupski kolega Nino Berta. Iz kluba javljaju kako su oba vozača zahtjevnu stazu od 105 kilometara odradila na vrlo visokom nivou.

Dan ranije, u subotu, Žarko Ilibašić, Marko Komes, Damir Kukec i Ivica Šurlović, nastupili su na Prvom Panonsko-bilogorskom MTB maratonu, koji je bio rekreativnog karaktera pa je većini vozača poslužio kao odličan trening, odnosno priprema pred nadolazeću istarsku Parenzanu.

Utrku dugu 72 kilometra Marko Komes zaključio je na sedmoj poziciji, dok su Šurlović i Kukec diskvalificirani zbog pogrešnog skretanja, kao otprilike i četvrtina ostalih vozača koji su učinili istu pogrešku. Ilibašić je zbog kvara odustao na 15. kilometru.