STANJE U DOMU

Vesna Križan, ravnateljica koprivničkog Doma za starije i nemoćne: Provodimo mjere, korisnici nisu zabrinuti

Članovi doma, poručila je obiteljima, u dobrome su stanju.

12:10h
0
Foto: Ivan Balija
Vesna Križan, ravnateljica Doma za starije i nemoćne Koprivnica // Foto: Ivan Balija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na današnjoj je konferenciji za medije objasnio zašto su jučer zabilježena dva, a ne tri nova slučaja zaraze koronavirusom, otkrivši kako je zaposlenica bolnice iz Međimurske županije. Time se vodi kao ondje zaražena.

Između ostalih, javnosti se obratila Vesna Križan, ravnateljica Doma za starije i nemoćne Koprivnica u kojemu se, nažalost, pojavio koronavirus.

– Od samoga početka epidemije koronavirusa imamo pojačane mjere. Korisnici su stoga već pripremljeni, znaju da su mjere prisutne. Bitno smo smanjili kontakte. Dodatno smo pojačali mjere nakon pojave virusa kod nas. To su stariji ljudi koji zahtijevaju određenu skrb i pažnju, komunikacija u starijoj životnoj dobi od presudne je važnosti. No, infekcija ovoga tipa na prvome je mjestu. Slušamo Stožer i provodimo mjere. Zaista se trudimo da upute koje smo dobili od ministarstva budu primijenjene na visokoj razini – kazala je V. Križan.

Izrazila je nadu da se broj neće povećavati.

– Korisnici nisu previše zabrinuti. Prosljeđujemo im informacije. Odabrani su mogući kandidati, ali se iz predostrožnosti provjeravaju. Situacija nije lagana, kako za zaposlenike, tako i za korisnike. Ali moramo se nositi s onim što jest. Dobit će informacije, znat ćemo što je – dodala je.

Članovi doma, poručila je obiteljima, u dobrome su stanju.

– Dvoje kojima je potvrđen nalaz također su dobro. Kontaktirali smo bolnicu, rekli su nam kako su u dobrome stanju – zaključila je ravnateljica.

Dom za starije i nemoćne osobe, Koprivnica // Foto: Matija Gudlin
Dom za starije i nemoćne osobe, Koprivnica // Foto: Matija Gudlin

čitam...