Redovna programska skupština

Vesna Peršić-Kovač: Žene na listama nisu samo zbog popunjavanja kvote već i zato što se na njih kao kandidatkinje ozbiljno računa

- Drago mi je što je došlo vrijeme u kojem su i žene shvatile da samo vlastitim uključivanjem neposredno mogu utjecati na promjene i poboljšanje uvjeta života svoje zajednice, obitelji i sebe samih - pred okupljenima je izjavila Vesna Peršić-Kovač, predsjednica Organizacije.

14:41h
0
Foto: HSS Koprivničko-križevačke županije

Ovog ponedjeljka Organizacija žena HSS-a Hrvatsko srce Koprivničko-križevačke županije održala je svoju redovnu programsku skupštinu.

Izvještaj o radu podnijela je predsjednica Vesna Peršić-Kovač, istaknula je važnost sudjelovanja žena u političkim strankama, ne samo kroz sudjelovanje u organizaciji predizbornih aktivnosti, nego i kroz preuzimanje neposredne odgovornosti kandidiranjem na listama.

– Žene na listama nisu potrebne samo zbog popunjavanja kvote podzastupljenog spola već zbog toga što se na njihovu ozbiljnost kao kandidatkinja ozbiljno računa. Isti princip potrebno je primijeniti i kod izbora žena  u stranačka tijela županijske, općinskih i gradskih organizacija. Iako ne volim isticati razlike među spolovima, moram naglasiti kako žene koje prihvate određenu dužnost tu dužnost nastoje marljivo i pošteno odraditi te pojedine probleme sagledavaju ne iz boljeg, već iz drukčijeg kuta gledanja, a to često može doprinijeti bržem i lakšem njihovom rješavanju – pred okupljenima je izjavila Vesna Peršić-Kovač, predsjednica Organizacije.

Dodala je i kako joj je drago što je došlo vrijeme u kojem su i žene shvatile da samo vlastitim uključivanjem neposredno mogu utjecati na promjene i poboljšanje uvjeta života svoje zajednice, obitelji i sebe samih.

Foto: HSS Koprivničko-križevačke županije

Skupštini su prisustvovali predsjednica Organizacije žena HSS-a Hrvatsko srce gospođa Marija Ledinski Anić i tajnica gospođa Brigitta Berulec, ispred Županijske organizacije HSS-a predsjednik Mladen Mađer, potpredsjednik Mario Hudić, tajnik Nikola Kovačić te predsjednik gradske organizacija Ivan Pal.

čitam...