Veterani udruga proizašlih iz Domovinskog rata dogovorili zajedničku suradnju

10:27h
0
Detalj sa sastanka predstavnika braniteljskih udruga

Izaslanstva Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Koprivnica i koprivničkog veteranskog ogranka Udruge Hrvatski domobran održala su u ponedjeljak, 3. veljače radni sastanak s ciljem unaprijeđenja suradnje i budućeg zajedničkog provođenja aktivnosti ovih koprivničkih ratnih, veteranskih udruga.

– Razgovaralo se između ostaloga o organizaciji zajedničkih aktivnosti, od kojih planiramo odlazak na komemoracije za hrvatske žrtve u II. svjetskom ratu na spomen obilježja u Donjim Mostima, u Crkvu hrvatskih mučenika u Udbini, kao i zajednički odlazak u Bleiburg – kazao je Mirko Hanžeković iz UDVDR te je dodao kako je prilikom sastanka naglašeno da je domobranstvo i tijekom Domovinskog rata bilo zasebni dio Hrvatske vojske, a brojne domobranske pukovnije i bojne istakle su se oslobađajući Hrvatsku.

Iz Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Koprivnica ističu da je ovo tek početak suradnje koprivničkih veteranskih udruga, a u cilju njegovanja hrvatske vojne tradicije i zajedničkog obilježavanja događaja iz novije hrvatske povijesti.