GRADSKO VIJEĆE

Veterinarski zavod Križevci podignut će novu zgradu, Gradska uprava useljava u bolji prostor, a i muzej će imati više mjesta

Jednoglasno je, spomenimo, donesena i odluka o osnivanju prava građenja u Poslovnoj zoni Gornji Čret. Time je tvrtki Strojomehanika Škledar omogućena kupnja još 2500 kvadratnih metara prostora.

13:00h
0
MG
Gradska uprava Križevci // Foto: Admir Sinani

Gradsko vijeće Grada Križevaca jučer je, putem interneta, održalo posljednju sjednicu u ovome sazivu. Raspravljalo se o 18 točaka dnevnog reda.

Između ostaloga, donesena je odluka kojom je Veterinarski zavod Križevci dobio pravo građenja zgrade pokraj Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci. Gradonačelnik Mario Rajn objasnio je da će se Gradska uprava, kada zgrada Veterinarskog zavoda bude gotova, useliti u prostor u kojemu je Zavod trenutno, s obzirom na to da je riječ o prostoru u vlasništvu Grada Križevaca te je u, kažu, puno boljem stanju od trenutnog prostora Gradske uprave. Trenutni prostor Gradske uprave, pak, ostat će Gradskome muzeju Križevci koji će ondje moći postaviti željenu građu koja je trenutno u skladištu.

Tvrtka Strojomehanika Škledar kupuje dodatnih 2500 kvadrata u Poslovnoj zoni Gornji Čret

Jednoglasno je, spomenimo, donesena i odluka o osnivanju prava građenja u Poslovnoj zoni Gornji Čret. Time je tvrtki Strojomehanika Škledar omogućena kupnja još 2500 kvadratnih metara prostora radi povećanja obujma proizvodnje i proširenja proizvodnog asortimana na čelične stupove za javnu rasvjetu.

Izvješće o provedbi Plana gospodarenja otpadom za 2020. godinu pokazalo je kako je zabilježeno 221,46 tona manje odloženog mješovitog otpada na odlagalištu Ivančino brdo. Programom kreditiranja poduzetništva i obrta putem subvencioniranja kamata na kredite Poduzetnik Križevci za provođenje programa osigurano je 500 tisuća kuna u proračunu. Poduzetnici će, između ostaloga, moći kupiti, izgraditi, urediti ili proširiti gospodarske objekte ili kupiti opremu ili pojedine dijelove.

Tko su dobitnici javnih priznanja pisali smo ovdje, dok je poznata i nova-stara ravnateljica Gradske knjižnice Franjo Marković Križevci, o čemu možete čitati ovdje.