U zimskom dijelu sezone, natjecanja u preponskom jahanju održavaju se Zagrebu – Zimski Karoca kup i Đakovu – Zimski kup Slavonije i Baranje.

U subotu je održano 3. kolo Zimskog Karoca kupa na kojem su za Konjički klub Koprivnica nastupile Alma Homar i Enjoy the Moment. U utakmici na 110 centimetara, koja se boduje za ukupni poredak u kategoriji jahača s S1 i S2 licencom, bez greške su prošle zadani parkur u najbržem vremenu, te osvojile prvo mjesto.

U utakmici na 100 centimetara, također su prošle parkur bez pogreške. Nakon ovog kola, druge su u ukupnom poretku Zimskog Karoca Kupa s minimalnom bodovnom razlikom u odnosu na prvoplasiranu jahačicu iz Slovenije.

Ovim odličnim rezultatom otvorile su novu natjecateljsku godinu i nastavile uspješan rezultatski niz iz 2017. U 2018. godini, Alma i njena kobila, pod vodstvom iskusnog trenera i nekad, jednog od najboljih hrvatskih jahača, Zlatka Kavura, nastupile su u ukupno 60 utakmica na turnirima u Zagrebu, Đakovu, Koprivnici, Samoboru, Zaprešiću, Maloj Mlaki, a od toga 21 puta bile su u plasmanu. Tijekom 2017. ostvarile su i dovoljan broj plasmana, te stekle S2 licencu kojom ostvaruju pravo na natjecanje u višim kategorijama utakmica do 125 centimetara.

Alma Homar i Enjoy the Moment // Foto: Konjički klub Koprivnica
Alma Homar i Enjoy the Moment // Foto: Konjički klub Koprivnica

čitam...