Novi kandidat za Pantovčak

VIDEO Avanturist Robert Markovčić Moko kreće u predsjedničku utrku: Hrvatska je zločinački raj, protivnik sam cijepljenja, a neprijatelje ću pojesti za doručak

Upozorio je i sve one koji žele glasovati za njega da ne prikupljaju još potrebnih 10.000 potpisa dok se ne nabave potrebni formulari, a svojim protivnicima poslao je znakovitu poruku.

19:00h
0
moko
Screeenshot: YouTube

Predsjednička utrka zahuktava se, svako malo negdje iznikne novi kandidat za Pantovčak, a u bitku s Kolindom-Grabar Kitarović, Zoranom Milanovićem, Miroslavom Škorom i ostalim razvikanim imenima krenuo je i avanturist iz Svetog Đurđa, Robert Markovčić zvan Moko.

Moko je odlučio krenuti u još jedan pothvat, možda i veći od preživljavanja na Dravi, spašavanja ekosustava isušenog jezera, borbe s pravosuđem oko sjemenki konoplje, spašavanja labudova s prometnica ili pak pripremanja za apokalipsu.

Svoju kandidaturu objavio je na Facebooku, a na svom YouTube kanalu u videu pojasnio je za što će se zalagati i što misli o trenutnom stanju u državi.

– Bog je uz hrabre, ne uz kukavice, zato sam se odlučio kandidirati za predsjednika Republike Hrvatske i za vrhovnog zapovjednika oružanih snaga, smatram da se razumijem u umijeće ratovanja – obrazložio je Moko svoje razloge.

Ustupio: Robert Markovčić Moko

Dotaknuo se i aktualnih tema poput cijepljenja, uvođenja eura i poreza na nekretnine, a odrješito je protiv svega navedenog

– Protiv sam obaveznog cijepljenja, roditelj mora sam odlučiti hoće li to ili neće jer je dijete vlasništvo obitelji, a ne države. Želim ljudima pokazati ispravni put, a to je prirodni put – kaže Moko.

Ističe da nema mnogo novca za predizbornu kampanju, no ne želi da mu simpatizeri uplaćuju donacije – osim ako će biti prijeko potrebno.

Unutar Jurte odn. mongolskog šatora // foto: Mario Kos
On zna kako preživjeti u prirodi // Foto: Mario Kos

– Digao sam si kredit u banci da popravim zub tako da sam jedini kandidat koji ulazi u kampanju s nula kuna. Tko me financira? Financira me potreba da u pravom trenutku učinim pravu stvar. Ja sam idealist, a ne materijalist. Kampanju financiram sam, radnik sam i znam koliko novac vrijedi. Ne želim da mi ljudi daju novac, osim ako me neprijatelji požele uništiti kaznama, tada ću biti prisiljen tražiti donacije – priznaje on.

Situacija u Hrvatskoj, smatra Moko, vrlo je loša, a on kao predsjednik namjerava poraditi na pravnim pitanjima.

– Predsjednik mora kazniti zle i nagraditi dobre. Kod nas su odlikovani najveći zlotvori i izdajnici domovine, svi će biti dužni vratiti odlikovanja, a uvest će se nova odlikovanja za ‘zviždače’. Oni su zbog svog poštenja trpjeli teror zločinaca na vlasti. Situacija je takva da nas je izjeo kriminal i korupcija epidemskih razmjera. Hrvatska nije pravna država nego, nažalost, zločinački raj – oštar je Moko.

Opstanak: Preživjeti Dravu // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Obrušio se i na prvog hrvatskog predsjednika, Franju Tuđmana, kojeg ne smatra dostojim poštovanja i pažnje koju mu pridaje hrvatski narod.

– Moj plan je i detuđmanizacija i da napokon govorimo istinu. Svi znamo da nas je Tuđman izdao, kao Titov partizan ubijao je hrvatski narod, zato ću ja preimenovati aerodrom u Zagrebu jer je sramota da se zove po njemu. Hrvatski narod je narod ratnika, a ne narod koji bi trebao veličati svoje izdajnike – kaže Moko.

Upozorio je i sve one koji žele glasovati za njega da ne prikupljaju još potrebnih 10.000 potpisa dok se ne nabave potrebni formulari, a svojim protivnicima poslao je znakovitu poruku.

– Pokazat ću svima koji su mislili da me mogu zgaziti lažnim optužbama, prijetnjama i ostalim neprijateljskim akcijama, upravo oni su me potaknuli da se kandidiram. Sve skupa ću ih pojesti za doručak – poručio je Moko.

Što je još iznio i svom predizbornom obraćanju, pogledajte u videu.