Kapaciteti i stanje u bolnici

VIDEO Dr. Devčić: Testirali smo 40-ak zaposlenika bolnice, isključena je svaka mogućnost zaraze među njima

Otkrio je da bolnica ima kapaciteta za prihvat 50 zaraženih koronavirusom, s mogućnosti širenja tih kapaciteta, ako će biti potrebno. Također, tu je još i 15 kreveta za teže bolesnike, a dostupno je 11 stacionarnih respiratora i tri mobilna te smatra da će to u ovoj dinamici biti dostatno.

14:28h
0
Foto: Ivan Balija
Mato Devčić // Foto: Ivan Balija

Danas je potvrđen prvi zaraženi od koronavirusa u Koprivničko-križevačkoj županiji, 46-godišnjakinja koja se vratila iz Njemačke. U obraćanju županijskog Stožera civilne zaštite javnosti, ravnatelj koprivničke Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek, dr. Mato Devčić, precizirao je kakvo je stanje u našoj bolnici s mogućnostima prihvata oboljelih i koliko imamo potrebne opreme.

Otkrio je da bolnica ima kapaciteta za prihvat 50 zaraženih koronavirusom, s mogućnosti širenja tih kapaciteta, ako će biti potrebno. Također, tu je još i 15 kreveta za teže bolesnike, a dostupno je 11 stacionarnih respiratora i tri mobilna te smatra da će to u ovoj dinamici biti dostatno. Tu su i anesteziološki aparati koji mogu popuniti intenzivno liječenje pacijenata koji razviju teške tegobe, naveo je dr. Devčić.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Svi pacijenti koji dolaze u koprivničku bolnicu prolaze kroz trijažu u šatoru, bez obzira na to ima li sumnje na koronavirus. Podsjećam da i dalje zbrinjavamo i hitne pacijente u našoj bolnici. Šator postoji kao ulazna vrata u našu ustanovu i ni jedan pacijent ne može ući u bolnicu da nije prošao našeg infektologa, naravno, s prethodnom komunikacijom s obiteljskim liječnikom, odnosno epidemiologom. Isto tako, svi pacijenti se, bez ikakvog se kontakta s drugim pacijentima u bolnici, upućuju posebnim putem u izolaciju na infektološki i pulmološki odjel, koji su za to osposobljeni – opisao je dr. Devčić.

Što se tiče medicinskog osoblja u koprivničkoj bolnici, svi koji su dosad testirani na koronavirus bili su negativni.

– Oni koji su boravili izvan Hrvatske su testirani, bilo je 40-ak testiranja, i svi su bili negativni. Nemamo razloga za brigu s te strane, isključena je svaka mogućnost da bi bilo zaraze među njima – rekao je dr. Devčić.

[KORONAVIRUS U PODRAVINI] Stožer Civilne zaštite s novostima!Više na —> https://epodravina.hr/video-zena-46-zarazena-koronavirusom-stigla-iz-njemacke-devcic-otkrio-kako-koprivnicka-bolnica-moze-primiti-50-zarazenih/

Gepostet von Epodravina.hr am Samstag, 21. März 2020

 

čitam...
Loading...