Promocija petoknjižja

FOTO/VIDEO U Đurđevcu obilježeno 65 godina života i 45 godina književnog djelovanja Božice Jelušić

09:40h
0
Promocija knjige Božice Jelušić // Foto: Branko Novosel

Na kolokviju o književnom stvaralaštvu sudjelovali su Božica Jelušić, Seida Obarčanin Bukvić, Zdravko Seleš, Nikola Cik, Ivan Picer, Slavica Klimkowsky, te predstavnica nakladničke kuće Tonimir.

U petak je u Gradskoj knjižnici Đurđevac obilježena 65. obljetnica života i 45. obljetnica književnoga djelovanja Božice Jelušić. Kroz kolokvij o književnom stvaralaštvu predstavljeno je obljetničko petoknjižje izabranih djela Božice Jelušić – Ftič kesnokrič, Zelena zemlja, Sabrana bjelina, Perom i kistom, Sjeverna strana i drugi puti; te bio-bibliografski katalog izdan povodom ove obljetnice.

Na kolokviju o književnom stvaralaštvu sudjelovali su Božica Jelušić, Seida Obarčanin Bukvić, Zdravko Seleš, Nikola Cik, Ivan Picer, Slavica Klimkowsky, te predstavnica nakladničke kuće Tonimir, dok je za glazbeni dio večeri bio zadužen ženski vokalni ansambl Đurđevčice i Andrija Maronić.

Okupljene je pozdravila i zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica koja je pohvalila književno djelovanje i rad Božice Jelušić. Posjetitelji su također imali priliku i razgledati izložbu posvećenu Božici Jelušić, kao i dosad neobjavljene rukopise naše zavičajne autorice.

Životna i književna obljetnica Božice Jelušić, obilježena je i 15. listopada u Koprivnici, a i podizanjem totemskog stupa u Dvoru Barnagor u nedjelju, 16. studenoga, čime je i završena ova velika obljetnička proslava.

 

Promocija petoknjižja Božice Jelušić // Video: Branko Novosel

Loading...