pomoć koprivničancima

VIDEO Gradonačelnik Mišel Jakšić predstavio prvi set mjera za pogođene koronavirusom, umanjuju se računi, ne naplaćuje otpad, komunalna naknada…

Ne zaustavljamo projekte koje imaju naše ustanove, nema novih nabavki, nema novih zapošljavanja. Sve velike gradske investicije zasada idu dalje svojim tijekom. Tako dugo dok se može raditi naši radovi će ići dalje, naravno, poštujući sve mjere zaštite i prevencije. 

12:45h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić stao je danas ispred Gradske uprave i obratio se javnosti. Tema je aktualna – koronavirus. Predstavljen je prvi od dva seta mjera Gradske uprave. Prvo se zahvalio vatrogascima, policajcima, liječnicima, zdravstvenim djelatnicama i djelatnicima, ljudima u školama i vrtićima, svima onima koji svakodnevno riskiraju svoje zdravlje. Spomenuo je i radnike mnogih pogona u Koprivnici.

– Danas imamo prezentaciju prvog seta mjera. Kad ni sami ne znamo dokle će to (koronavirus) ići, ne možemo ni za jedne mjere reći da su idealne. Najvažnije je da danas možemo reći da cjelokupni sustav ide nesmetano i da imamo osigurano normalno funkcioniranje života jednog grada. Svim će se roditeljima čija djeca ne idu u vrtić u ovom periodu umanjiti računi za sve te dane koje nisu bilu vrtiću. Isto tako, svi roditelji koji su ušli u program mjera Vlade da u gospodarskim djelatnostima ne mogu obavljati svoj posao, trošak vrtića će u potpunosti ići na teret Grada. Škola, školska prehrana, svi računi se kreću umanjivati i neće se naplaćivati. Što se tiče ekonomskih mjera, u pripremi smo rebalansa, imamo prve obrise. Ne zaustavljamo projekte koje imaju naše ustanove, nema novih nabavki, nema novih zapošljavanja. Sve velike gradske investicije zasada idu dalje svojim tijekom. Tako dugo dok se može raditi naši radovi će ići dalje, naravno, poštujući sve mjere zaštite i prevencije. Preraspodjelama u proračunu stvorili smo fond težak milijun i pol kuna. To će biti direktna potpora svima onima koji su se našli pogođenima ovom krizom. Za sve te obrte, zanimanja, djelatnosti više nema naplate komunalne naknade, nema naplate korištenja javnih površina. Tu se uključuje Komunalac koji neće naplaćivati zakupninu i neće naplaćivati odvoz komunalnog otpada pogođenim obrtnicima i poduzetnicima – najavio je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Načelnik koprivničke Policijske postaje Mišel Kiš naglasio je problem kršenja mjera samoizolacije i okupljanja djece na igralištima. Sve je više dojava o kršenju samoizolacije, a sve se one provjeravaju. Dosad su pronađene dvije osobe na koprivničkom području koje krše samoizolacjiu.

– Primijetili smo da se djeca i dalje skupljaju na igralištima tako da opet pozivamo roditelje i razrednike da kroz svoje grupe obavijeste djecu da takva okupljanja nisu dozvoljena niti preporučljiva i da se toga u narednom vremenu klone. I za takvo ponašanje je propisana novčana kazna – pojasnio je Kiš.

Mišel Jakšić o koronavirusu u mjerama u Koprivnici

Gepostet von Epodravina.hr am Freitag, 20. März 2020

Foto: Ivan Balija
Mišel Kiš // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Adela Sočev // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Ivan Pal // Foto: Ivan Balija

čitam...