munchen

VIDEO Kauboji maestralni protiv Španjolske, oduševili Musa i Šego, prenosimo maksimalni broj bodova u drugi krug

Tijekom cijelog susreta Kauboji su držali rano stečenu prednost i nisu dopustili Furiji da se vrati u susret. 

22:06h
0

Hrvatska je sjajnom igrom danas pobijedila Španjolsku i tako si osigurala maksimalnih četiri boda u drugom krugu Svjetskog prvenstva u Njemačkoj. Tribine dvorane u Munchenu bile su pune hrvatskih navijača koji su zdušno bodrili naše.

Posebno su se istaknuli vratar Šego i pivot Musa, a koliko je Musa dobar bio govori činjenica da je prvi puta promašio gol samo dvije minute prije kraja susreta kada je rezultat već bio odlučen.

Hrvatska je pobijedila 23-19. Tijekom cijelog susreta Kauboji su držali rano stečenu prednost i nisu dopustili Furiji da se vrati u susret. U nedjelju nas u prvoj utakmici drugog kruga čekaju Brazilci i dobijemo li i njih, smiješi nam se sama polufinale.

Odigrali smo najbolju utakmicu dosad, nosila nas je kockasta Olimpijska dvorana i nikako nismo mogli odigrati drugačije. Iskoristili smo sve španjolske mane, još jedno pravo Šegino izdanje i sada već izgledamo kao kandidati za medalju.

S obzirom na španjolsko “mrcvarenje” u napadu očekivano smo stali u 6-0 s jednom izmjenom Blaževića za Cindrića, dok je Mandić svoje mjesto prepustio Štrleku. I nismo ni krenuli, a “stari prijatelji” Danci odmah su nam digli živac s dvije odluke. Čisto da se podsjetimo tko sudi.

Šego se nije ohladio, obrana je bila pokretljiva, agresivnija nego dosad, crta, kako smo i željeli, zatvorena i iako smo se mučili da dođemo u pravu poziciju u napadu, još su se više Španjolci. Da Štrleka nije ponijelo, mogli smo otići na +3, a Španjolci k’o Španjolci majstori u tome to su odmah kaznili i za čas nam se istopila prednost (7:7).

U 19. smo promijenili obranu u 5-1, Mandić je “lomio” kao prednji i tu smo počeli naplaćivati Šeginu obilatu pomoć. Španjolska je opasno griješila, Karačić vukao u leđa, Musa sve pokupio na crti i vodili smo 12:7. Munchen je gorio.

Zanos nam je poremetilo Musino isključenje, a samo zahvaljujući Šegi, Španjolci nisu iskoristili bonus što bi im bilo -2 na poluvremenu. Naše najjače oružje, 5-1 s Duvnjakom, čuvali smo do 40. minute i da nismo nevjerojatno griješili u kontri (Karačić promašaj, Mandić krivo bacio samom Duvnjaku), mogli smo slomiti europske prvake makar je i 20:16 bilo sasvim dobro za posljednjih 15 minuta.

No ionako nismo naviknuli da baš ne bude nikakve drame jer dugo nismo zabili, ali, srećom, nisu ni Španjolci. Počeli smo gledati semafor, napad je obuzela pasivnost, pa smo obranom morali izvlačiti stvar. Deset smo minuta bili bez gola, prepolovila nam se prednost, pa je Mandićev gol bio kao suho zlato. DJ u dvorani već je mogao puštati Srce vatreno…

Svjetsko prvenstvo, skupina B, 5. kolo

Španjolska – Hrvatska 19-23 (10-13)

čitam...
Loading...