POMOĆ POTRESENOM PODRUČJU

VIDEO Koprivničanci odmah priskočili u pomoć Banovini te snimili upečatljive kadrove na terenu

Snimam cijeli život, pa sam tako i odlučila ove emocije prenijeti takvim ljudima na svoj način, bez cenzure, objasnila je Mateja.

12:08h
0

Koprivničanka Mateja Križić angažirala se u pomaganju ljudima na potresom pogođenom području te je tom prilikom napravila i kraći video za one koji nisu u mogućnosti ići osobno pomoći ljudima koji su ostali bez svojih domova.
– Snimam cijeli život, pa sam tako i odlučila ove emocije prenijeti takvim ljudima na svoj način, bez cenzure. Nisam vidjela da je itko snimio kakva je situacija tamo, direktno od ljudi…a da nisu plaćeni reporteri – objasnila je na svom facebook profilu.
U videu ima i nekoliko savjeta za one koji će ići na teren.


Na put su krenuli 31. prosinca u 14.40 s poklonjenom kamp kućicom i prikupljenim donacijama te obišli sela i ljude te im pomogli najosnovnijim živežnim namirnicama na čemu su im ljudi bili neizmjerno zahvalni. Na terenu su dočekali i Novu godinu te nastavili s pružanjem pomoći i prvog dana u 2021.

Na kraju videa kojeg možete pogledati u nastavku, Mateja apelira na gledatelje da se uključe i pomognu na bilo koji način.

– Potrebni su volonteri i potrebne su donacije, a ovo se moglo dogoditi i vama, u vašem gradu – poručuje Mateja na kraju videa.

čitam...