autorska pjesma

VIDEO Koprivnička umjetnica Anna Moor predstavila novi autorski singl Svjetovi s kojim će nastupiti na Zagrebačkom festivalu

Ideja za spot nastala je prilikom putovanja Engleskom, na plaži Formby blizu Liverpoola. Plaža koja izgleda kao da je na rubu svijeta idealna je podloga za završnu scenu spota u kojoj Anna Moor pronalazi drevno biće za kojim traga kroz priču.

19:00h
0

Anna Moor, ili Romana Pavliša, kako joj je pravo ime, izdala je prvi autorski singl Anne pod imenom Svjetovi. Nastao je kroz eksperiment, igru i improvizaciju. Da bi stvari bile još bolje, njen autorski singl Svjetovi našao se među 21 izabranom pjesmom za Zagrebački festival.

– To je autorska pjesma kojom ću se predstaviti na festivalu, a nastala je u mojoj maloj sobici u Zagrebu. Snovi o dalekim putovanjima, beskrajna ljubav prema prirodi i mala doza straha upakirali su se u pjesmu i nastalo je nešto na što sam doista ponosna i što prikazuje baš mene onakvu kakva jesam, kad iskreno progovorim o svijetu – govori Anna Moor, ona koja izgovara sve što Romana (osoba iza pseudonima) misli i osjeća, ali joj je to puno lakše izreći melodijom.

Spot je premijerno jučer izašao na Youtube-u. Svjetovi se mogu interpretirati kao snovi, želje ili kao utjeha svim sanjarima koji uvijek negdje putuju i traže dom.

Foto: Anna Moor

Pjesma ima pamtljivu melodiju i zanimljivu fuziju elektronike i klasike. Za aranžman zaslužni su Lana Janjanin koja je i odsvirala klavir te Marin Hraščanec, također i producent singla. Za programiranje ritma i syntheva zaslužan je Konrad Mulvaj. Kao i na prvom singlu Lutak, Anna Moor je, osim pjevanja, odsvirala i flaute.

Ono što doista zaokružuje priču je video u režiji Dinka Šimca. Ideja za spot nastala je prilikom putovanja Engleskom, na plaži Formby blizu Liverpoola. Plaža koja izgleda kao da je na rubu svijeta idealna je podloga za završnu scenu spota u kojoj Anna Moor pronalazi drevno biće za kojim traga kroz priču.

Za kostimografiju pobrinula se talentirana dizajnerica Marija-Izabela Rajić (Clés) uz asistenciju Filipa Pavliše na setu.

Anna Moor sa singlom Svjetovi predstavit će se na Zagrebačkom festivalu 25. siječnja 2019. godine.

Foto: Anna Moor
Foto: Anna Moor

čitam...