Turistička zajednica

VIDEO Kulturno ljeto u Đurđevac dovodi ljetno kino, dječje kreativne radionice i brojne glazbene poslastice

Kraj kulturnog ljeta obilježit će koncerti grupe Black tattoo, Đurđevčica i Mejaša.

18:00h
0
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr

Grad Đurđevac i Turistička zajednica Grada Đurđevca pozivaju vas da i ovo ljeto provedete u njihovom gradu. Organizira se manifestacija naziva Kulturno ljeto, kreće danas, a završava prvim danom mjeseca rujna.


Donosimo Vam program za ovaj vikend.

Ovog petka organizirano je veliko druženje, a nastupit će etno – rock – ska – folk – worldmusic s ljetnim hitovima grupe Komedija band i Ogenj. Omogućeno je ugodno druženje uz logorsku vatru, a besplatno će se moći konzumirati i ukusni pečenjaci.

Podno utvrde Stari grad bit će postavljeno etno selo u čijem će funky ambijentu moći uživati svi željni lijepe zabave i opuštanja.

U nedjelju 5. kolovoza u Atriju Starog grada u 20 sati održati će se predstava Blatne duše u sklopu Festivala Marinka Ivaniševića.

Kulturno ljeto se nastavlja već u utorak 7. kolovoza s dječjom družionicom i potragom za skrivenim blagom u Muzeju Grad Đurđevca, a nakon koje već 9. kolovoza u četvrtak slijedi radionica Micro:bit u Gradskoj knjižnici.

U petak, 10. kolovoza na terasi Kaktusa i Gradske kavane goste će zabavljati Enigma, a u subotu je organizirana tradicionalni moto susret u Park šumi Borik, a brojni motoristi i gosti će uživati u pjesmama grupe Autoput i Leta 3. Isti vikend, u nedjelju kreće i ljetno kino ispred utvrde, a za ljubitelje avantura i pirata pripremljena je prava filmska poslastica – Pirati s Kariba:Salazarova osveta. Osim toga, u sklopu ljetnog kina gledatelji će moći uživati u filmovima Cars /Auti 3, Black panther i na kraju Deadpool 2.

Zatim slijedi festival Marinko Ivanišević u sklopu kojeg će gledatelji moći uživati u stand up showu Štamparska greška, radionica Muzeja grada Đurđevca pod nazivom Izradimo vlastiti globus te rolanje pod vodstvom Marija Lončarića u organizaciji Gradske knjižnice Đurđevac. Potom ćslijedi koncert TS Danguba, te orijentacijsko trčanje u organizaciji Gradske knjižnice Đurđevac.

Kraj kulturnog ljeta obilježit će koncerti grupe Black tattoo, Đurđevčica i Mejaša.

čitam...