nisu znali čemu služe

VIDEO Mali školarci otkrivali tajne starih tavana i pronašli zanimljive predmete

Eh, kad bi barem ti stari predmeti mogli pričati.

13:48h
0

Učenici 2.d razreda OŠ Braća Radić Koprivnica, baš kao i svi njihovi vršnjaci, vole istraživati. Stoga su se vrlo rado odazvali još jednom pozivu Muzeja grada Koprivnice i nekoliko dana proveli u otkrivanju tajni starih tavana.

– Gospođa Marija Mesarić nam je u online obraćanju ukazala na raznorazne predmete iz prošlosti koji se kriju na prašnim i paučinom prekrivenim tavanima. Ponukani njezinom pričom, u pratnji svojih roditelja, baka i djedova, otkrili smo mnoge stare, zaboravljene i nadasve, neobične predmete. Za mnoge od njih nismo znali čemu služe. U otkrivanju tajni pronađenih predmeta pomogli su nam odrasli. Istraživanje je bilo izuzetno zanimljivo! Svaki predmet čuva svoju priču, a svaka je priča posebna i drugačija! Dok su odrasli sa sjetom pričali o nekim minulim vremenima i razmišljali o uspomenama koje su odjednom isplivale na svjetlo dana, mi smo očarani proučavali izgled predmeta, način rada, neobične mehanizme… I odjednom smo zaboravili na svoje mobitele, tablete i ostala moderna čuda tehnologije – kažu iz škole.

Dodaju da su već ranije, učeći o prošlosti, zaključili da je život nekada bio puno teži nego danas, no ne i manje lijep.

– Otkrivene tajne starih tavana izazvale su u nama želju za još više istraživanja o prošlosti ali i učvrstile spoznaju o vrijednosti i važnosti obiteljskih odnosa, jer svaki je spomenuti predmet svjedočio životu neke obitelji. Eh, kad bi barem ti stari predmeti mogli pričati – poručuju iz škole.