VIDEO // Miroslav Evačić predstavio EP s pet instrumentala, promocija u petak u Galeriji Koprivnica

20:01h
0
Gordana Evačić, Miroslav Evačić i Denis Košćak // Foto: Koprivnica.net

Poznati koprivnički glazbenik Miroslav Evačić predstavio je novinarima u KKC Pixel novi EP nazivom „Memphis – Koprivnica – Puttaparthi” kojeg je izdao koprivnički RockLive Records. 

– Naša nezavisna izdavačka kuća unazad par godina bavi se izdavanjem neafirmiranih, uglavnom mladih izvođača, a danas je za nas poseban dan jer imamo priliku predstaviti izdanje već afirmiranog i dobro poznatog i nagrađivanog autora – rekao je Denis Košćak iz RockLive Recordsa.

Na devetom Evačićevom glazbenom izdanju nalazi se pet instrumentala koje su odsvirali Miroslav i njegova supruga Gordana.

– Ujedno, ovo je i 10 godina od prvog albuma „Čardaš Blues” koji smo isto tako odsvirali mi sami. Opet smo se vratili, to je kao jedan zatvoreni krug koji je trajao deset godina. U projekt smo uložili puno truda i ljubavi. Ako nemaš puno novaca, moraš imati barem vlastite energije. A ak to ne voliš kaj radiš, onda opet od toga ne bude niš. Uz pomoć prijatelja uspjeli smo napraviti sve što smo zamislili – rekao je Miroslav Evačić.

Mini-album nazvan je „Memphis – Koprivnica -Puttaparthi” s razlogom. Naime, Memphis je svjetski grad glazbe iz kojeg su došli mnogi glazbenici i glazbeni pravci, Koprivnica je središte Evačićevog glazbenog interesa, a Puttaparthi predstavlja indijsku glazbenu tradiciju.

– Miroslava u šali znam nazvati podravskim fundamentalistom, i to s dobrim razlogom jer on je stvarno toliko ukorijenjen u našoj tradiciji da je to hvalevrijedno, a opet spaja ono što je njemu najdraže, na ovom naslovu albuma to je jako transparentno; Memphis, Koprivnica, Puttaparthi – istaknula je Gordana Evačić.

Na pressici je predstavljen i novi video spot za pjesmu „Čardaš Blues”. Koncertna promocija EP-a održat će se u petak, 5. prosinca u 19 sati u Galeriji Koprivnica, na dan kad materijal i službeno izlazi u javnost. Izdavanje EP-a pomogli su Grad Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija.

{webplayer video=https://www.youtube.com/watch?v=DbRNHP8pBFA type=youtube}

čitam...