Blagdanski ugođaj kraj Koprivnice

VIDEO Mještani Reke zajedničkim naporima stvorili prekrasan ugođaj u živim jaslicama

12:38h
0

Župljani i mještani prigradskog naselja Reka ove su blagdane uljepšali zajedničkim radom na scenskom prikazu rođenja Isusa.

Poseban ugođaj stvorili su u dvorištu Župe Presvetog Trojstva u kojoj je uprizoren događaj koji je prema vjerovanju kršćana promijenio ljudsku povijest. Predstava, pjesme, stari zanati, narodne nošnje i vatromet prikazani su mnogobrojnim posjetiteljima.

– Jako sam zadovoljan suradnjom župljana u izgradnji jaslica, uključili su se svi od ministranta do crkvenih zborova, a u izgradnju se uključilo i pastoralno vijeće – rekao je vlč. Mario Križanac, Rečki župnik.

Materijale potrebne za izgradnju jaslica i okolnih objekata donirali su mještani župe i okolice. Prema procjeni župnika na polnoćki se okupilo oko 300 ljudi koji su uživali u glazbeno scenskom prikazu Isusovog rođenja.

Udruge žena iz Jagnjedovca i Sokolovca pobrinule su se kako posjetitelji ne bi u hladnoj noći bili gladni pa se tako uz topli čaj moglo pojesti i finih kolača.

U dvorištu se smjestilo i nekoliko ovčica, poni, magarac i konj koji su upotpunili ugođaj i sudjelovali u predstavi.

I ovog petka možete uživati u ovoj prekrasnoj predstavi, pjesmama i starim zanatima, na blagdan Tri kralja. Osim predstave obavit će se i blagoslov djece te darivanje.

 

čitam...