Clotheo

VIDEO Mladi Koprivničanci neodoljivim retro zvukom udahnuli život klasičnom hitu, a već pripremaju nove svirke i projekte

17:00h
0
Ustupio: Clotheo

Nekoliko mladića shvatilo je da njeguju sličan glazbeni ukus, da znaju svirati i da se dobro slažu i odlučili su sastaviti bend. Mnogo grupa na taj način započinje svoju priču, a tako ju je započeo i koprivnički bend Clotheo.

No, tko god da je pogledao i poslušao njihov prvi cover objavljen na YouTubeu, pjesmu I’m on Fire, može reći samo jedno – momci se itekako ističu svojim talentom.

Clotheo čine glavni vokal i gitarist Matija Horvat, gitarist i školovani producent Robert Mandić, basist Eric Galić, koji godinama svira u tamburaškim sastavima te harmonikaš Andrija Bricelj. Svi oni, kako kažu, po potrebi sviraju i druge instrumente.

– Robert i Matija su u slobodno vrijeme prije godinu dana zajedno počeli snimati obrade nekih pjesama pošto obojica dijele sličan glazbeni ukus. Nakon što su snimili nekoliko pjesama, došli su na ideju da bi mogli početi ozbiljnije snimati te su pozvali Andriju i Erica da zajedno snimimo pjesmu. Nakon što smo snimili prvu obradu pjesme I’m On Fire, svidjelo nam se svirati te smo odlučili krenuti dalje zajedno – rekli su nam momci o počecima benda.

Ustupio: Clotheo

Trenutno se ne opterećuju trpanjem u žanrovske ladice nego sviraju ono što vole i što slušaju, no uglavnom su to pjesme, kako kažu, retro štiha, za koje smatraju da su danas pomalo zapostavljene od strane mlađe publike.

– Uglavnom dijelimo sličan glazbeni ukus kao što su, primjerice, bendovi i autori ’60-ih do ’80-ih godina te pioniri rock’n’roll, jazz i blues glazbe ’40-ih i ’50-ih godina prošlog stoljeća. Što se tiče glazbenog ukusa, nemamo nikakvih nesuglasica – kažu nam dečki iz Clothea.

Iako su već snimili svoj prvi video, nemaju još iskustva zajedničkog nastupanja uživo, no nadaju se da će se to uskoro promijeniti.

– Zasad, nastupe u ovom sastavu još nismo imali, no svi imamo prijašnje iskustvo s live izvedbama. Trenutno uživamo u ovome što radimo i s tim želimo nastaviti, a s vremenom ćemo vidjeti kako će se stvari odvijati – strpljivi su oni.

U svakom slučaju, Clotheo ide dalje, a već su u planu novi projekti, izvedbe i snimanja.

– U planu već imamo neke suradnje te svakako u vidu imamo javne nastupe pa čak i autorske pjesme. Uskoro ćemo izbaciti novi cover na kojem radimo već neko vrijeme – otkrivaju nam naši glazbenici.

Ono što nisu željeli otkriti je značenje samog imena benda, Clotheo, već su zagonetno rekli da se radi o igri riječi. Dok to ne dokučimo, možemo barem uživati u njihovoj verziji pjesme I’m on Fire, i čekati što će nam prirediti u budućnosti.

čitam...