sp

VIDEO Nijemci srušili hrvatske snove, u utakmici punoj preokreta minimalno slavili protiv Kauboja

22:26h
0

Hrvatska se vratila s -3 i povela u završnici, ali Nijemci su u njoj bolje reagirali

Drugo veliko natjecanje zaredom ostajemo izvan borbe za medalje. U samo 48 sati od sigurnih polufinalista, kakvim smo se prozvali nakon Španjolaca, morat ćemo zapeti da bismo ostvarili cilj postavljen prije puta, a to je barem sedmo mjesto.

U utakmici odluke izgubili smo od Njemačke. Moglo je završiti i drugačije, ali ovo je bliže realnosti i što se prije pomirimo s tim, bit će nam lakše. Klasik s Francuzima u srijedu, nažalost, neće imati naboj kakav smo priželjkivali. Što je, tu je. Od plakanja nema ništa.

Červarov je izbor za domaćine bila 5-1 obrana s Mandićem naprijed, pa nismo morali mijenjati u napadu. Nijemci standardno s Pekelerom i Wiencekom u sredini, a obojica su već u prvih deset minuta imala po jedno isključenje. Još je i Pekeler kasnije dobio i drugo što je bila dobra vijest za nas.

Malo rješenja u napadu

Za Nijemce loša i što su već u osmoj minuti ostali bez svog prvog izbora na srednjem vanjskog Strobela kojemu je nakon jednog duela sa Stepančićem stradalo koljeno te je na nosilima iznesen s terena.

Mi smo počeli s rotacijama u 15. minuti kada je ušao Slišković i poklonio loptu domaćinima, ali Šego je spasio da nakon 6:4 ne potonemo na -2. Međutim, nije mogao kada smo probali sedam na šest, pa smo shvatili da je bolje da odmah odustanemo.

Suradnja Karačića i Muse bila je naša najbolja akcija dok je Nijemci nisu pročitali, dugo smo bili bez rješenja za njemačku obranu koja nam nije dala ništa prostora s dubokim izlascima, a nismo imali brzine da ih kaznimo. Srećom, tu su agresivnost kažnjavali danski suci i malo smo došli k sebi s tri pogotka u nizu (s 8:10 na 11:10).

Duvnjak nas je zabrinuo kada je izašao šepajući nakon pada u kojemu je koljeno ostalo iza, no kapetan je i s jednom nogom morao biti prisutan na terenu. Za pratiti domaćine trebali smo dobiti Stepančića, što nismo, pa smo krenuli u još jedan pokušaj bez vratara. I dalje je to bilo mučenje, a Njemačka je počela sve lakše dolaziti u pozicije za šut jer joj je to naša obrana dopuštala puno više nego obrnuto.

Poveli u 57.

Saževši sve navedeno, samo je bilo pitanje trenutka kada će nam se odlijepiti. Wiedeu je sve ulazilo i u 46. minuti Lanxess arena je proslavila najvećih +3 (18:15). Onda nam je još počela ispadati lopta iz ruku, pa smo mogli jedino zazvati Šegu s čije smo dvije obrane vratili priključak na gol zaostatka za nadu u završnih deset minuta.

I kad smo ga mogli potpuno poništiti, Wolff je obranio kontru Musi, ali i Šego Kohlbacheru zicer, a Vranković i Šipić koriste drugu šansu. Šego zaustavlja i Gensheimera, imamo loptu za vodstvo, a Vranković s poda s deset metara zabija kroz noge Heinevetteru.

Muk je u Kolnu, Nijemci više nisu hrabri kao deset minuta ranije, ali Wiede niotkud pronalazi rupu. Šipić silinom bježi Kohlbacheru za 20:19 četiri minute prije kraja, ali na početak opet vraća Fath. Duvnjak promašuje još jedan šut, Pekeler u kontri to kažnjava, Danci su nasjeli na Kohlbacherovu glumu i Gensheimer ovaj put ne griješi za rješenje utakmice.

Svjetsko prvenstvo, skupina I, 2. kolo:

Hrvatska – Njemačka 21:22 (11:11)

Hrvatska: Stevanović, Šego (10 obrana); Duvnjak 2, Stepančić 2, Vida, Horvat 2, Karačić 4, Blažević, Štrlek 4, Musa 2, Slišković, Mandić 1, Vranković 1, Šipić 3, Bećiri, Bičanić

Njemačka: Heinevetter (1 obrana), Wolff (9 obrana); Gensheimer 4, Lemke, Wiencek 1, Wiede 6, Pekeler 3, Weinhold, Strobel, Fath 2, Groetzki, Hafner 2, Musche, Bohm 2, Kohlbacher 2, Drux

Sedmerci: Hrvatska 1/2 Njemačka 2/3

Isključenja: Hrvatska 8 minuta, Njemačka 10 minuta

čitam...
Loading...