Užas u Drnju

VIDEO Opljačkana Ana Đelekovčan (80): Razbojnici su mi ukrali 100 kuna iz džepa veste koju sam nosila, a onda mi uzeli i razbili auto. Od druge dvojice sam dobila šakom u glavu

Nije ovo prvi susret s ovim mladićima, prije su također uzeli ključeve drugog auta i uništili mu interijer. Na kraju je taj auto prodan za 100 eura. Anin sin Darko bio je taj koji je zapravo odlučio da dečki iz Autoputa riješe drva, a ne ona.

16:30h
0

Jučer se u Drnju dogodilo strašno razbojništvo. U Ločkoj ulici 80-godišnja Ana Đelekovčan opljačkana je i fizički napadnuta od strane četiri mladića koji su joj ukrali novac, udarili je šakom u glavu te otuđili automobil.

Njime su se pod utjecajem alkohola vozili okolnim naseljima te ga i oštetili jer su se zaletjeli u zid i betonski prilaz. Kako sama kaže, dva mladića došla su na njeno imanje i tražili da joj cijepaju drva.

– Isprva nisam htjela, ali na kraju sam pristala na to misleći da su mladi i da žele raditi. Počeli su cijepati, a ja sam im krenula skuhati kapučino, kad mi je jedan od te dvojice iz džepa moje veste, koju sam u tom trenu imala na sebi, uzeo novčanicu od 100 kuna i nije je htio vratiti. Uzeli su mi i ključeve auta. Rekla sam im da ne trebam takve radnike koji kradu – rekla je oštećena Ana.

Nakon neodrađenog posla i ukradenog novca, tu nije bio kraj priči. Nešto kasnije, stigla su nova dvojica starijih muškaraca koji su rekli da bi oni dovršili posao prošle dvojice. Ana Đelekovčan nije pristala i uputila ih je van iz svojeg dvorišta.

Foto: Matija Gudlin
Posao je ostao nedovršen // Foto: Matija Gudlin

– Rekla sam im nek idu van iz dvorišta i nisam ni dovršila rečenicu, kad me jedan od dvojice šakom udario u glavu. Nisam im ništa mogla, starija sam već – prisjetila se teške situacije.

Nije ovo prvi susret s ovim mladićima, prije su također uzeli ključeve drugog auta i uništili mu interijer. Na kraju je taj auto prodan za 100 eura. Anin sin Darko bio je taj koji je zapravo odlučio da dečki iz Autoputa riješe drva, a ne ona.

Sin Darko ima 40 godina i jedan je od petoro Anine djece. Što se tiče optuženih, oni su Đelekovčanima auto oštetili. 24-godišnjak je vozio Fiat Punto bez vozačke dozvole i pod utjecajem od čak 1.57 promila alkohola u krvi.

Najprije se oko 14.40 u Herešinu, u dvorištu Marofske ulice, zabio automobilom u zid, a već za 20 minuta bio je u Peterancu gdje je ‘zasjeo’ na betonski most. Sa njim su u automobilu bili tri kolege, 19-godišnjak, 17-godišnjak i 16-godišnjak. Nad dvojicom nastarijih vodi se kriminalističko istraživanje, dok su druga dvojica maloljetnici te je podneseno posebno izvješće.

čitam...