senzacija na renesansnom festivalu

FOTO/VIDEO Parfem od koprive oborio Guinnessov rekord u testiranju, tvorac Dejan Levačić sa suzama u očima: Hvala vam svima!

Ne mogu vjerovati. Hvala svima koji su došli, hvala organizatorima što su mi pružili priliku. Ganut sam, bez riječi, zaista jedna predivna gesta, kazao nam je Levačić.

17:56h
0

Oboren je Guinnessov rekord u testiranju parfema od koprive i to na Renesansnom festivalu u Koprivnici!

Riječ je o jedinstvenom parfemu na svijetu pod nazivom Urtica koji je nastao isključivo za ovaj srednjovijekovni festival.

Njegov je tvorac Dejan Levačić. Rekord je oboren na 1513 posjetitelju, u nešto više od sat vremena, ukupno ga je pomorisalo 1565 ljudi i nema onoga tko je ostao ravnodušan!

Renesansni festival 2017 - parfem od koprive, guinessov rekord
Sanja Ivačić iz Koprivnice zaslužna je za oboren rekord // Foto: Mario Kos

Dejan Levačić nije mogao sakriti suze i sreću nakon što je rekord oboren.

– Ne mogu vjerovati. Hvala svima koji su došli, hvala organizatorima što su mi pružili priliku. Ganut sam, bez riječi, zaista jedna predivna gesta – kazao nam je Levačić.

Dejan Levačić //Foto: Matija Gudlin

A da je zaista dobar, u prilog tome ide i činjenica da je parfem od jučer do danas rasprodan – barem oni primjerci koji su stigli na Renesansni festival.

Podsjetimo, proces stvaranja parfema od koprive trajao je četrnaest mjeseci.

Renesansni festival 2017 - parfem od koprive, guinessov rekord
Foto: Mario Kos

Urtica je kreirana na bazi 25 posto esencija, s naglaskom na to da se isključivo radi o parfemu, a ne o toaletnoj ili parfemskoj vodi. Autor je uspio izvući njenu esenciju uz neke dodatne elemente proizašle iz koprivničkog kraja.

Osim ulja od koprive, izrađenog prema starom receptu sv. Hildegarde tu su neven, list ljubičice, jasmin i sandalovina.

Koprivnica je ovime ušla u povijest!

 

čitam...