Anketa

VIDEO Pitali smo vas kako slavite Valentinovo; dok ga neki provode s najdražima, drugima su voljeni u inozemstvu

S kim smo sve porazgovarali, pogledajte u našem videu.

16:00h
0

Valentinovo, odnosno Dan zaljubljenih, svake se godine obilježava 14. veljače. Tim povodom priupitali smo građane Koprivnice kako ga obilježavaju i što za njih znači Dan zaljubljenih.

– Dan zaljubljenih, malo poklanjanje pažnje jedan drugome, muž ženi, cura dečku,dečko curi, nema veze. Malo da se ljudi razvesele i uljepšaju dan. Malo ću se počastiti sa svojim suprugom. Ja njemu čokoladu i on meni, ili ružu. Uobičajeno, kao i svake godine, malo da se razveselimo – rekla nam je jedna gospođa.

– Ljubav prije svega. Još ne znam kako ću ga provesti – rekla nam je druga.

– Što znači za mene Valentinovo? Ne puno otkad mi žena nije ovdje, ona je u Njemačkoj. Da je ona doma moralo bi se kupiti nešto. Kupi se i ovako, ali se ne može taj isti dan – sjetan je bio jedan gospodin.

– To je jedan lijepi dan u kojem se svi sjećaju svojih najmilijih, odnosi se na ljubav. Nije to samo ljubav između zaljubljenog para, to je i ljubav u obitelji, prema djeci i unucima. Lijepo je da se na taj dan toga sjete, pogotovo jer je to od sveca Valentina koji je podržavao zaljubljene i omogućavao im da ostanu zajedno. Provest ću ga sa svojom obitelji, napravit ćemo posebni ručak, izmijeniti male poklončiće – ispričala nam je poznata koprivnička odvjetnica.

– Ja nisam mlad pa ni to nije za mene. Uzmem ženi neki poklončić. U moje vrijeme se slavio osmi mart, a sad Valentinovo, preokrenulo se sve – ispričao nam je jedan gospodin.

– Valentinovo je prvenstveno katolički blagdan, bez obzira što se smatra da je sveti Valentin zaštitnik zaljubljenih, ali to je lijepo. Kupit ću mužu neku sitnicu, a i on meni isto tako – planovi su jedne gospođe.

U koprivničkoj cvjećarni Ruža su nam ispričali da danas ipak više muškarci kupuju cvijeće, ali nađe se i poneka žena. Najviše se kupuju crvene ruže, a neki su spremni izdvojiti i do 300 kuna.

 

čitam...