Romska je tuga pregolema

VIDEO Poslušajte kako pjeva Vedran Oršoš koji je na sudu kažnjen zbog ispuštanja neartikuliranih zvukova na karaokama

Rado se odazvao pozivu da zapjeva, a došli su ga ohrabriti i svi prijatelji iz sela, koji su rekli da bez njegovih karaoka nema prave fešte.

10:44h
0
Vedran Oršoš
Vedran Oršoš // Foto: Željko Rukavina, 24sata

Tko pjeva ne misli zlo, rekao je za 24sata Vedran Oršoš (28) iz romskog naselja u Drnju, a koji je nepravomoćno osuđen na koprivničkom Prekršajnom sudu zbog pjevanja, odnosno remećenja javnog reda i mira.

Kako smo već pisali, Vedran je kažnjen jer je, kako stoji u presudi, ispuštao neartikulirane zvukove. Netom nakon Božića 2016. godine, vjerojatno još uvijek pun blagdanskog duha i veselja, a ujedno i poprilično pijan, odlučio je pred svojom kućom pjevati karaoke i to putem Karaoke Spearboxa marke Manta.

‘Zavijao’ je na mikrofon te remetio mir i spokoj mještana pa je time počinio prekršaj protiv javnog reda i mira. Policija mu je morala oduzeti njegov karaoke ‘aparat’ i mikrofon, a kad je priveden više mu se nije pjevalo. Slučaj je ovih dana dobio svoj sudski epilog kojim je ‘pjevač’ kažnjen sa 612 kuna, a kako mu se uračunava vrijeme koje je na policiji proveo na otriježnjenju, kazna će biti 300 kuna manja.

Vedran se u četvrtak za 24sata prisjetio sporne noći. Rekao je da su malo popili te da je policija došla u naselje zbog svađe dva susjeda, a ujedno su njega pokupili s njima i odveli na otrežnjenje u postaju.

Nije točno da sam ispuštao neartikulirane zvukove nego sam pjevao. Jedna pjesma kaže: ‘romska je tuga pregolema’ i zato se nekad malo opustimo uz piće i zapjevamo kako bismo zaboravili tugu i jad u kojem živimo – rekao je otac šestero djece, koji trenutačno radi na javnim radovima.

Rado se odazvao pozivu da zapjeva, a došli su ga ohrabriti i svi prijatelji iz sela, koji su rekli da bez njegovih karaoka nema prave fešte.

Na sudu je dužan platiti i troškove koji iznose 300 kuna, no njegov mu se Karaoke Speaker mora vratiti, pa tko zna što susjede dalje očekuje.

Vedran iz Koprivnice osuđen je zbog pjevanja ispred svoje kuće! Mora platiti 600 kuna, a susjedi kažu: "'To nije pjevanje, to je revanje'"Više na http://bit.ly/2gU0OoYReporter: Željko Rukavina

Posted by 24sata on Donnerstag, 2. November 2017

čitam...
Loading...