čep

VIDEO Prometni kaos u Ulici Ivana Generalića svakodnevna je pojava, od ponedjeljka sve će nadzirati policija

18:31h
0

U stisci smo s vremenom i prostorom. Nametnut nam je, ili si sami namećemo, taj ponekad nedostižni životni ritam. Zbog toga dolazi i do sve većeg broja neželjenih situacija, a ovog puta fokusirani smo na prometno ponašanje. Odlučili smo našim građanima, vozačima i vozačicama, korisnicima ulice Ivana Generalića izaći preventivno ususret, kažu tako iz grada Koprivnice.

U ulici iza poslovno/stambene zgrade Martinovke, nerijetko nastaje pravi kaos u prometu, a jedan od njih smo i snimili.

Parkiralište ispred zgrade je zatvoreno jer je u planu gradnja zgrade, u blizini se gradi druga zgrada pa tako često Ulicom Ivana Generalića prolaze šleperi i kamioni, ljudi dolaze po djecu u vrtić, a tu si stanari i oni koji u zgradi imaju poslovne prostore i tamo parkiraju.

Da ne govorimo o Svilarskoj ulici gdje se vozači učestalo nepropisno parkiraju ispred mjenjačnice ili kafića i trgovine uz cestu koja je ionako uska pa dolazi do prometnog čepa.

Zbog brojnih pritužbi građana na učestale zastoje u normalnom prometovanju, odnosno konstantnog nepropisnog parkiranja i zadržavanja na za to nepredviđenim i nedozvoljenim mjestima, Grad Koprivnica će u suradnji s Postajom prometne policije  od ponedjeljka, 18. veljače, provoditi preventivnu akciju upućivanja/upozoravanja vozača.

Ovom akcijom, kažu, vozače se ne želi kažnjavati, već upozoriti na eventualno kršenje prometnih propisa, kako bi se u budućnosti izbjegavale neugodne situacije oko naplaćivanja kazni.

– Nije nam cilj kažnjavanje, već prevencija, kako u budućnosti naše vozačice i vozači ne bi imali nepotrebne neugodnosti i troškove oko plaćanja kazni. Nadam se da će ova akcija donijeti dobre rezultate te se zahvaljujem Postaji prometne policije Koprivnica na suradnji – poručio je gradonačelnik Mišel Jakšić.