My Rights, My Voice

VIDEO Rad križevačkih učenika dobio prestižno priznanje, prikazivat će se diljem Europe

Video križevačkih učenika gledat će se diljem Staroga kontinenta. Vi ga možete škicnuti u nastavku.

11:11h
0
Foto: Osnovna škola Ljudevita Modeca

My Rights, My Voice naziv je projekta europske delegacije Vijeća Europe u Strasbourgu i predstavništava Andore i San Marina. Djevojke i dečki te djevojčice i dječaci od deset do 17 godina stvorili su radove na temu njihova razumijevanja prava djece.

Šesteročlani žiri prvu nagradu za najbolji video dodijelio je 6.a razredu Osnovne škole Ljudevita Modeca i mentoricama Senki Pleše i Sandri Poštić. Križevačka škola prijavila se u kategoriji od 10 do 12 godina. Pristiglo je više od stotinu radova iz cijele Europe.

Promocija videa održat će se u kinu Odyssee u Strasbourgu. Prikazivat će se prilikom mađarskog predsjedanja Vijećem Europe, zatim povodom Europskog dana zaštite djece od seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja te Svjetskog dana djeteta, kao i u Rimu tijekom zasjedanja talijanskog predsjedništva Odbora ministara za pokretanje Strategije Vijeća Europe za prava djeteta u proljeće 2022. Ukratko, video križevačkih učenika gledat će se diljem Staroga kontinenta. Vi ga možete škicnuti u nastavku.