MITSKA BIĆA

VIDEO Suradnja Knjižnice Fran Galović i DND-a Koprivnica rezultirala nagradom za Naj-akciju

Lutkare iz lutkarske družine Kopriva Pec Pec i mitološka bića u Knjižnici i čitaonici Fran Galović Koprivnica možete vidjeti u nastavku.

09:44h
0
Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica

Mitska bića – digitalna i lutkarska priča naziv je projekta uvrštenog među najbolje akcije za djecu u sklopu akcije Gradovi i općine – prijatelji djece. Riječ je o spoju projekta digitalnih slikovnica s mitološkim bićima Podravine koje je provela Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica i lutkarskim predstavama pripremljenim od volontera Društva naša djeca Koprivnica.


Dodijeljeno je ukupno 57 pohvala i povelja za Naj-akcije. Koprivnički projekt javno su na jučer održanom svečanom savjetovanju, u organizaciji Saveza društva Naša djeca Hrvatska, predstavile voditeljica lutkarske družine Kopriva Pec Pec DND-a Koprivnica Tigrena Csik te koprivnička knjižničarka Danijela Petrić.

U izradi digitalnih slikovnica sudjelovalo je 36 djece koja su pod
mentorstvom Ivane Kranželić napisala, ilustrirala i izradila osam digitalnih slikovnica. Podsjetimo, suradnja knjižnice i DND-a rezultirala je lutkarskim predstavama na gradskome trgu pa su djeca upoznala četveroglavog zmaja Pozoja, strašnog Mrakača, Pesoglavca, vješticu Grozelinu, dravsku i Hutu vilu. Kada, pak, djeca zbog epidemiološke situacije nisu mogla posjetiti knjižnicu, preostalo je u pričama uživati na digitalan način.

Lutkare iz lutkarske družine Kopriva Pec Pec i mitološka bića u Knjižnici i čitaonici Fran Galović Koprivnica možete vidjeti u nastavku.

čitam...