Već je dobro znano da kad Ogenj zasvira ili izbaci neku novu stvar počinje veselica na kvadrat, nitko ne ostaje ravnodušan.

– Hej haj novi je božićni singl Ognja koji vrijeme Adventa i Božića doživljava na poseban i istinski način – Popularizirajući tradicionalnu, iskrenu priču o tome što je zapravo Božić i zbog čega ga svi slavimo – rođenje maloga Boga u štalici daleko od izvanjskog blještavila, a s pregršt blještavila srca i duše, radosti – jer mali Bog je izašao iz štalice, i ušao u naš svijet čineći ga boljim/sretnijim/punijim. Koje li radosti Božića – poručuju iz benda.

Početkom ljeta jedina članica Tara najavila je svoj odlazak, no bez obzira na to bend je imao vrlo uspješnu ljetnu sezonu.

– Nakon Tarinog odlaska, bilo je dana koji su trebali proći i zaliječiti taj hendikep. Ponekad je bilo misli da tu rupu nikada nećemo moći zakrpati. Međutim, brzinom svjetlosti javilo se jako dobrih kanditata i Luka je bio taj koji nam se najviše dopao. Luka Iverac je profesionalni glazbenik, pun je ideja, i uz violu svira još 2 instrumenta. S Lukom smo dobili 3u1, najmanje.. Tara je dala nezaboravan doprinos Ognju, definirala je naš zvuk, dala šarm svim pjesmama. Luka Iverac je čovjek kakvoga danas Ogenj treba da bi okrenuo novu stranicu. Nažalost, život nam je odnio i velikog Nikolu Terzića koji ne samo da je bio glazbena vodilja benda, već je to čovjek koji je suosnovao, izmislio Ogenj. Nikola je bila jedna jako velika i važna karika u lancu. Od izvrsnog glazbenika, vozača, managera, pa do čovjeka koji je smirivao strasti kad se ogenj nekad prerazbuktao. 

Umjesto Nikole u bend je došao Borna Ilić. Mladi čovjek kojemo je Ogenj jedna stepenica gore u odnosu na dosadašnju glazbenu karijeru. Borna je svestrani glazbenik koji svoj zanat kuje u još nekim bendovima – Pubic Bunny, te u sadašnje vrijeme i Acid Hagsima. Glazbeno totalno drugačija priča koja neupitno donosi raznovrsnosti Ognja.

Tekst i glazbu za Hej, haj napisao je kao i dosada frontman benda Tomislav Mihac Kovačic, aranžmanski je odradio Ogenj. Snimao je Ante Prgin Surka, dok je bend miks i mastering prepustio nepogrešivom uhu bubnjara Denisa Kuzela.

Foto: Matija Gudlin
U rujnu ove godine održali su uspješan koncert u prostoru Kugle // Foto: Matija Gudlin

Spot, ovaj put animaciju radio je Miro Gugić. Ovo je 2d animacija sa postavkom od 5 sličica u sekundi. Svi likovni elementi i simboli nacrtani su prostoručno rukom na grafičkom tabletu. Vizualizacije prate tekstualni sadržaj pjesme koji se ispisuje u gornjim dijelovima kompozicije te kao takav ima i pedagošku funkciju.