UREĐENJE NOVOG PROSTORA

VIDEO Zavirite u novi prostor koji će rado posjećivati svi Novigraci, Brljek: Bit će to dvorana kakve nema u bližem okruženju

Moguće je, također, samostalno predložiti naziv te ga s kratkim obrazloženjem poslati na info@novigrad-podravski.hr. 

18:00h
0

Nismo imali nijednu pozornicu u općini koju bi za svoje nastupe mogli koristiti vrtićarci, učenici, a tu je i naših 12 udruga koji imaju potrebe za njom, a sad ćemo to sve riješiti. Bit će to dvorana kakvu nema nitko u bližem okruženju, rekao nam je početkom veljače načelnik Novigrada Podravskog Zdravko Brljek.

U uređenje ovog prostora utrošeno je 1,2 milijuna kuna, od čega 168 tisuća iz Fonda Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, a ostatak iz općinskog proračuna. Prije no što u stvarnosti zakoračite u novouređenu dvoranu, isto možete učiniti virtualno. Na YouTube kanalu općine objavljen je video kratke šetnje. Osim toga, mještani se mogu uključiti u osmišljavanje imena dvorane, što će biti službeno objavljeno za Dan općine.

Vijest je to koja će razveseliti brojne Novigrađane, pogotovo mlađe, jer će se dvorana koristiti za izvođenje kazališnih predstava i projekcije filmova, ali i druge zabavne prigode.

Zasad je prvi izbor Dvorana ZKFK Camarcha po zapisu Kamarča – Komarna – Komarnica, objasnio je Brljek u objavi na općinskim stranicama. Druga opcija je, pak, Dvorana ZKFK Koštobara po nazivu mladih iz sedamdesetih i osamdesetih za prostore u kojima su se zabavljali, a nalazio se nedaleko od sadašnje dvorane. ZKFK se, inače, odnosi na četiri riječi – zabava, kazalište, film i konferencija.

Moguće je, također, samostalno predložiti naziv te ga s kratkim obrazloženjem poslati na info@novigrad-podravski.hr.