pod sloganom domaće je domaće

VIDEO Željko Lacković predao listu za sabor, na zadnjem mjestu osvanuo Branko Hrg, a tu su i poznata domaća imena

Iz Koprivnice, na listi se našao i Goran Lakuš i to na 12. mjestu, a aktualni gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči je 13. dok je posljednje, ali i najzanimljivije 14. mjesto zauzeo Branko Hrg.

17:54h
0

Željko Lacković, dosadašnji nezavisni saborski zastupnik, danas je u 17.30 predao svoju listu za izbor zastupnika u Hrvatski sabor, u 2. izbornoj jedinici.

Uz nezavisnu listu Željka Lackovića i Narodnu stranku – Reformisti, na listi su i HSS Braće Radić, Nezavisni seljaci Hrvatske te i Hrgova, Hrvatska demokršćanska stranka.

Nositelj liste je Željko Lacković, a drugo je mjesto pripalo Danijeli Glavosek Kovačić, javnosti poznatoj kao nezavisnoj kandidatkinji za gradonačelnicu Koprivnice na lokalnim izborima te bivšu gradsku vijećnicu.

Kristina Benko-Markovica, Lackovićeva bivša zamjenica u vrijeme kad je bio na čelu Đurđevca, na šestom je mjestu. Petar Dombaj, nezavisni mladi načelnik Drnja, zauzeo je osmo mjesto Lackovićeve liste.

Iz Koprivnice, na listi se našao i Goran Lakuš i to na 12. mjestu, a aktualni gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči je 13. dok je posljednje, ali i najzanimljivije 14. mjesto zauzeo Branko Hrg, kojeg su svi očekivali na listi HDZ-a, no to se ipak nije dogodilo.

Kako neslužbeno doznajemo, odbio je ponuđeno mu sedmo mjesto te osvanuo na listi Željka Lackovića, kojem je tim potezom dao punu podršku.

Kako smo i ranije najavili, u intervjuu s varaždinskim županom Radimirom Čačićem, na izbore on i Lacković idu zajedno, a u cilju razvoja sjevera Hrvatske.

– Preferencijalnim glasovanjem možete izabrati u Hrvatski sabor one predstavnike koji će najbolje zastupati vaše interese. Osobno sam zagovornik toga da biramo domaće ljude bez obzira na stranačke liste – rekao nam je Lacković koji na izbore ide pod sloganom Domaće je domaće.

LISTA ŽELJKA LACKOVIĆA:

1. Željko Lacković
2. Danijela Glavosek Kovačić
3. Mirjana Strancarić
4. Alenka Košiša Čičin-Šain
5. Aida Sučić
6. Kristina Benko Markovica
7. Nataša Sladić
8. Petar Dombaj
9. Zlatko Salaj
10. Krešimir Komljenović
11. Ivica Blagaj
12. Goran Lakuš
13. Hrvoje Janči
14. Branko Hrg

Predaja kandidacijske liste Državnom izbornom povjerenstvu

Gepostet von Branko Hrg am Montag, 15. Juni 2020

čitam...