Blještavi jezik koji izviruje s bračke obale

VIDEO Zlatni rat, najpoznatija jadranska plaža, atraktivno je i omiljeno odredište

Bol je veliko turističko odredište s nekoliko hotela, brojnim apartmanima, kafićima, restoranima…

19:00h
0

Zlatni rat vjerojatno je najpoznatija jadranska plaža, smještena kod mjesta Bol na Braču. Blještavi jezik koji izviruje s bračke obale posebno je atraktivan viđen iz zraka. Okružen je prvi plitkim, tirkiznim morem koje se pomalo pretvara u duboku modrinu Jadrana. Zanimljivo je da se oblik Zlatnog rata pomalo mijenja, ovisno o strujama i valovima pa vrh plaže može biti čak i pomalo zakrivljen.

Plaža svoj najvažniji sastojak – šljunak – zahvaljuje Vidovoj gori, odnosno bujicama koje su do mora donosile sediment. Valovi su u vječnoj igri malo pomalo zaobljavale i fino polirale valutice.

Plaža je u sredini obrasla gustom borovom šumicom pa ima i hlada. U jeku sezone ovdje vlada gužva, no uz Zlatni Rat imamo i manje plaže, također sa šljunkom, a i sjenom. Zapravo, od Zlatnog Rata do Bola, a i dalje do dominikanskog samostana se pogotovo u cijelosti protežu lijepe plaže.

Bol je veliko turističko odredište s nekoliko hotela, brojnim apartmanima, kafićima, restoranima… Ovdje se može naučiti jedriti na vjetru, biciklirati u okolici, čak i planinariti do Vidove gore (ali ljeti se ne preporuča).

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!