Odgovor na jučerašnji istup

VIDEO Župan Koren odgovorio Ostojiću na kritike: Rajko, ostani doma!

Napomenuo je da s Gradskim stožerom civilne zaštite dobro surađuju te da ne vidi svrhu u takvom Ostojićevom istupu.

12:45h
0
Darko Koren // Foto: Ivan Balija
Darko Koren // Foto: Ivan Balija

Župan Darko Koren danas se osvrnuo na posjet i izjave Rajka Ostojića (SDP), koji je jučer posjetio Koprivnicu.


Podsjetimo, Ostojić je bio gost gradonačelnika Mišela Jakšića i pritom se osvrnuo na stanje u Koprivničko-križevačkoj županiji i proboj koronavirusa u bolnicu i Dom za starije i nemoćne.

Foto: Ivan Balija
Rajko Ostojić // Foto: Ivan Balija

– Kao ministar zdravstva posjećivao sam vaš Dom za starije i nemoćne, jedan je od najboljih u kojima sam bio, zato što ulažete u skrb i u ljude. No, vjerovali ili, ne jedini ste u kojoj je virus ušao u županijsku bolnicu i Dom za starije, institucije koje treba čuvati kao Pentagon. Ovdje nismo radi politike i politikantstva, uvjeren sam da će vaš iskusni župan procijeniti o čemu se radi i zašto je to tako – rekao je Ostojić.

Župan Koren smatra da je neprimjereno ovo vrijeme koristiti za političke obračune te je priznao da zapravo ne razumije zašto je Ostojić bio u Koprivnici.

Foto: Ivan Balija
Darko Koren // Foto: Ivan Balija

– Ponavljam svoje stavove da bi politika trebala biti minimalno ili nikako prisutna u ovim temama. Činjenica je da smo jučer svjedočili političkom nastupu Rajka Ostojića i ne znam u kojoj funkciji je došao i s kojim ciljem. U zdravstvenom segmentu nisam čuo nikakve savjete ni pomoć od njega. On dolazi iz jedne klinike u koju je isto ušla infekcija. Kao liječnik sigurno nije došao, pretpostavljam da je došao kao političar, što je u ovom trenutku po meni neprimjereno i nepotrebno – rekao je Koren.

Osvrnuo se i na činjenicu da mu je vjerojatno trebala i propusnica da dođe do Koprivnice.

– On za propusnicu može koristiti iskaznicu liječničke komore, što je po meni zlouporaba – kazao je župan.

Napomenuo je da s Gradskim stožerom civilne zaštite dobro surađuju te da ne vidi svrhu u takvom Ostojićevom istupu.

– Preporučio bih da se okanimo takvih političkih aktivnosti kada za to nema potrebe, vjerujem da i gradonačelniku Jakšiću to nije bilo ugodno. Mislim da Županijski stožer civilne zaštite kvalitetno obavlja poslove. Zato bih mu poručio: Rajko, ostani doma! – zaključio je Koren.

[KORONAVIRUS]NOVE INFORMACIJE Županijskog stožera civilne zaštite

Gepostet von Epodravina.hr am Sonntag, 19. April 2020

čitam...