napad na službenu osobu

Vidno pijan Koprivničanac vrijeđao policajce koji su ga zaustavili, a onda je jednog udario nogom

Prilikom policijskog postupanja vrijeđao je policijske službenike raznim pogrdnim riječima i oglušio se na zapovjedi.

10:48h
0
Foto: Sanjin Bojić

Prometni policajci ovoga su vikenda naletjeli na pijanog vozača koji, osim što ih je dobro izvrijeđao, na njih je i fizički nasrnuo.

U petak, 7. kolovoza, oko 22.15 sati, u Koprivnici na Peteranskoj cesti, prilikom nadzora prometa, policijski službenici su službenim vozilom pomoću zvučnih i svjetlosnih  signala pokušali zaustaviti osobni automobil.

Njime je upravljao osumnjičeni 57–godišnjak, koji je vozilom krivudao po cesti te se oglušio zaustaviti. Vozač je vozilo naknadno zaustavio te prilikom policijskog postupanja vrijeđao policijske službenike raznim pogrdnim riječima i oglušio se na zapovjedi policijskih službenika.

No nije stao samo na riječima, nego je prilikom primjene sredstva prisile udario policijskog službenika nogom u predjelu tijela. Vozač je bio pod vidnim utjecajem alkohola, ali je odbio ispitivanje na prisutnost alkohola u organizmu.

Policijski službenici Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57–godišnjakom s koprivničkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela napada na službenu osobu.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela napada na službenu osobu protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

čitam...