pet prometnih

Vikend iza nas obilježila je skliska cesta i brzina, a vozač (42) je bio prilično pijan kad ga je uhvatila policija

Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su nepropisno kretanje kolnikom, oduzimanje prednosti prolaska, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti i brzina neprimjerena uvjetima.

15:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Tijekom proteklog vikenda, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke dogodilo se pet prometnih nesreća, jedna s ozlijeđenom osobom.

Putnica u osobnom automobilu zadobila je tjelesne ozljede, a kvalifikacija ozljeda će biti poznata po primitku liječničke dokumentacije. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su nepropisno kretanje kolnikom, oduzimanje prednosti prolaska, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti i brzina neprimjerena uvjetima.

Mladi vozači izazvali su jednu prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom i jednu prometnu nesreću s materijalnom štetom.  Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Sankcionirana su 173 prometna prekršaja od čega 17 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u petak u 21.28 sati, u Varaždinskoj ulici u Subotici Podravskoj, kada je mladi, 20-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 141 kilometar na sat, iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila ograničena na 80 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, u 23.15 sati, u Gornjoj ulici u Novigradu Podravskom, kod 42-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 2,44 promila upravljao osobnim automobilom.

Vozač (30) je u nedjelju, 10. listopada, u 23.05 sati, u Ulici braće Radića u Peterancu, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,22 promila, pri čemu je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je uhićen.