Kolovoško ljeto

Vikend prognoza: Čeka nas malo nestabilnije vrijeme, a onda se pripremite na novi toplinski val

Temperature su ovih dana vrlo pristojne i takve će ostati još neko vrijeme. No, ljeto još nije gotovo i to će nam pokazati sljedeći tjedan.

20:00h
0
Špica
Foto: Ivan Balija

Subota će u unutrašnjosti Hrvatske biti promjenjivo oblačna, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda. Nestabilno vrijeme nastavit će se i u nedjelju. Početkom sljedećeg tjedna stabilizacija i porast temperature, a onda nas čeka i novi toplinski val.

Vikend će nam, dakle, proteći u znaku promjenjivog vremena. Tu i tamo moguća je kiša ili pokoji pljusak, s grmljavinom ili bez nje. Ne bi to, međutim, trebale biti neke značajne količine oborina. Vjetar uglavnom slab, najviša dnevna temperatura oko 25 do 28 stupnjeva.

U nedjelju djelomično sunčano te i dalje donekle nestabilno. Moguće je malo kiše ili pokoji lokalni pljusak, ali sveukupno gledajući šanse za oborine u Podravini i Prigorju nisu velike. Vjetar uglavnom slab sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura oko 15 do 18, najviša dnevna do nekih 28 stupnjeva.

Dugoročnije prognoze prilično su nezahvalne, no čini se da nam se sljedećeg tjedna sprema novi toplinski val. Od ponedjeljka slijedi nam porast temperature, u početku sasvim podnošljiv, s najvišim dnevnim temperaturama oko 31 – 33°C. U srijedu i osobito četvrtak bit će prilično vruće. Zasad se čini da bi poslijepodnevne temperature u srijedu mogle biti oko 33 – 35, a u četvrtak i 36 – 38°C. Te su brojke, naravno, još podložne promjenama.

Osvježenje uz sjeverni vjetar nazire se krajem tjedna i za vikend. Možda bi bilo i pljuskova i grmljavine, ali prerano je o tome ozbiljno govoriti.

Spomenimo još da je noćas, dakle s petka na subotu, vrhunac aktivnosti meteorskog roja Perzeida – “suza svetog Lovre”. Tim povodom koprivnički astronomi organiziraju promatranje noćnog neba kod Bazena Cerine od 21:30. Ipak, prognoza naoblake nije baš povoljna. Ako nebo ne bude barem pretežno vedro, promatranje se odgađa za subotu u isto vrijeme.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW