kaos na cestama

Vikend rekorder vozio sa skoro tri promila, a vozačica (37) bez položenog vozačkog ispita

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu u 16.25 sati u Kamengradskoj ulici u Starigradu, kod 53-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,89 promila.

16:00h
0
Foto: Sanjin Bojić

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom vikenda dogodilo se šest prometnih nesreća, od kojih dvije nesreće s ozlijeđenim osobama. U nesrećama su dvije osobe ozlijeđene. Jedan vozač osobnog automobila je lakše ozlijeđen, dok se za ozlijeđenu vozačicu bicikla čeka kvalifikacija ozljeda.

Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su tri prometne nesreće od čega jednu nesreću s ozlijeđenom osobom u kojoj je vozač koji je bio pod utjecajem alkohola lakše ozlijeđen.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu u 22.22 sati, na državnoj cesti broj 28 u Kenđelovcu, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 124 kilometara na sat, iako je brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu u 16.25 sati u Kamengradskoj ulici u Starigradu, kod 53-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,89 promila. Vozač se ujedno nije kretao uz desni rub kolnika i nije bio vezan sigurnosnim pojasom. Vozač je bio uhićen i protiv njega je proveden žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 15 dana uvjetno na godinu godinu, novčanom kaznom od 1.300 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.

Policija je imala zanimljiv slučaj, zaticanje 37-godišnje vozačice koja je, u petak, u 12.58 sati, u mjestu Dijankovec zatečena prije stjecanja prava upravlja osobnim automobilom. Vozačica je bila uhićena i protiv nje je proveden žurni prekršajni postupak u kojem je istoj određeno zadržavanje u zatvoru u Bjelovaru u trajanju od tri dana, dok će se presuda donijeti naknadno.

Najveća koncentracija alkohola kod mladih vozača utvrđen je u 2.25 sati u nedjelju, 9. kolovoza, u Bukovju Križevačkom kod 23-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,27 promila, pri čemu je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom uslijed brzine neprimjerene uvjetima.

čitam...