Viktor Potočki pobjednik maratona Koprivnica – Kalnik, Nino Berta četvrti

17:40h
0
Start maratona na Zrinskom trgu u Koprivnici // Foto: BK Koprivnica

Prošle nedjelje u organizaciji Biciklističkog kluba Koprivnica održan je cestovni rekreativni biciklistički maraton ”Koprivnica – Kalnik 2015” kojem je glavni cilj bio popularizacija biciklizma kao sporta i odgovorniji odnos prema vlastitom zdravlju.

Unatoč vrlo visokoj temperaturi, maratonu se odazvalo 52 biciklista iz Hrvatske. Zahtjevnu stazu dužine 50 km najbrže je odvozio Viktor Potočki i to u vremenu 1:16:45 vozeći prosječnom brzinom 37,52 km/h.

Pehar pobjedniku predao je dr. Krešimir Šutalo // Foto: BK KoprivnicaNajbolje plasirani koprivnički biciklist bio je Nino Berta koji je na cilj ukupno stigao četvrti, sa 42 sekunde zaostatka za pobjednikom (drugi u kategoriji B).

Od članova BK Koprivnica istaknuli su se Tihomir Vrhoci, koji je na cilj stigao ukupno 19. u vremenu 1:21:46 (drugi u kategoriji D) i Vanja Posavec koji je na cilj stigao 21. u vremenu 1:22:26 (10. u kategoriji A).

Na maratonu su nastupili i biciklisti BK Rotora Rade Branković, Alen Rupa, Goran Grotić, Tomislav Lončar, Mladen Horvat i Hrvoje Horvat.

čitam...