DRUGA ŽNL

Viktorija uz vjeru kako mogu uloviti naslov gostuje u Prugovcu: Ne podcjenjujemo protivnika jer je on najopasniji kada se bori za opstanak

U donjem dijelu ljestvice susret će se Rudar i Kalnik te, uzevši u obzir dosadašnje rezultate, gledateljima u Glogovcu donijeti napeti susret.

20:00h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Klubovi Druge ŽNL ovoga će vikenda odigrati susrete 18. kola.

Drugoligaški vikend otvorit će Fugaplast Hrvatski bojovnik. S obzirom na to da se radi o šestom i osmom sastavu prvenstva koje dijeli dva boda, a k tome je momčad iz Gole ranije slavila minimalnim rezultatom, gledatelji mogu očekivati neizvjesnu utakmicu.

Prugovac je uvjerljivo posljednji. Gledajući poredak, promjena bodovnog konta teško se može očekivati. Naime, u goste im dolazi treća Viktorija od koje su prošle godine upisali 11-0 poraz.

– Ne očekujemo laganu utakmicu. U svaku utakmicu ulazimo sa željom za pobjedom, pitanje je hoće li nam dopustiti. Apsolutno ne podcjenjujemo protivnika jer je on najopasniji kada se bori za opstanak. Ipak, moram reći kako smo blagi favoriti – kaže trener Viktorije Zlatko Žunić.

Vojakovački sastav drži treću poziciju. Na svome kontu ima 34 boda, odnosno sedam manje od Sigećana.

– Mislim da ih možemo uloviti. Idemo utakmicu po utakmicu. Nismo imali ambicije plasirati se na prvo mjesto, ali ako se ukaže prilika, prihvatit ćemo je. Do kraja je mnogo kola – smatra Žunić.

Podravec će ugostiti Panoniju, a Omladinac Starigrad

Susret ekipa s vrha i dna odigrat će se, također, u Torčecu. Domaćem Podravcu stići će Panonija. Unatoč trenutnim pozicijama, gledatelji su na prvom susretu mogli vidjeti čak osam pogodaka, od čega su pet postigli nogometaši Peteranca.

Starigrad ima osam bodova zaostatka za prvim mjestom. Kako bi smanjili ili održali razliku morat će slaviti u Herešinu. Omladinac u 2019. godini ima dvije pobjede i dva poraza.

Močile su u jednom od najvažnijih susreta sezone minimalno poražene od vodeće Mladosti. Odličnu priliku za povratak boljim rezultatima imat će protiv Reke koja s desetog mjesta ne bi trebala predstavljati veliku opasnost. Ipak, valja podsjetiti na njihov remi s Viktorijom, uvjerljivu pobjedu nad Kalnikom, kao i dva dobro odigrana susreta s Panonijom i Starigradom.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Mladost Sigetec pohod prema naslovu nastavit će protiv druge Mladosti, one iz Koprivničkih Brega. Rujanska utakmica dvaju imenjaka završila je 3-0 pobjedom Sigećana.

U donjem dijelu ljestvice susret će se Rudar Kalnik te, uzevši u obzir dosadašnje rezultate, gledateljima u Glogovcu donijeti napeti susret.

Druga ŽNL, 18. kolo, subota/nedjelja, 16 sati:

Fugaplast – Hrvatski bojovnik / subota
Prugovac – Viktorija / nedjelja
Podravec – Panonija
Rudar – Kalnik

Omladinac – Starigrad
Reka – Močile
Mladost – Mladost KB

čitam...
Loading...