podignuta je optužnica

Virovac (38) na povratku iz inozemstva u Borovljanima naletio na pješakinju koja je od težine ozljeda preminula

Tereti ga se da je u mjestu, koje je dio općine Novigrad Podravski, "upravljao teretnim vozilom brzinom većom od 65 km/h koja nije bila prilagođena dometu vidljivosti u noćnoj vožnji pod oborenim svjetlima po neosvijetljenom kolniku u naseljenom mjestu", stoji na stranicama DORH-a.

16:00h
0
Ilustracija // Foto: Sanjin Bojić

Krajem 2020. godine, odnosno 26. prosinca, u Borovljanima se dogodila prometna nesreća u kojoj je poginula 36-godišnjakinja. U vezi toga slučaja Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podignulo je optužnicu protiv 38-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Tereti ga se da je u mjestu, koje je dio općine Novigrad Podravski, “upravljao teretnim vozilom brzinom većom od 65 km/h koja nije bila prilagođena dometu vidljivosti u noćnoj vožnji pod oborenim svjetlima po neosvijetljenom kolniku u naseljenom mjestu”, stoji na stranicama DORH-a.

Prednjim dijelom vozila udario je 36-godišnjakinju koja se kretala desnim rubom kolnika u istome smjeru, opisuje se u optužnici. Pješakinja je zadobila višestruke ozljede. Nažalost, preminula je 21. travnja 2021. godine u bolnici.

Muškarac, 38-godišnjak, ostao je na mjestu nesreće. Prema zakonu, prijeti mu od jedne do osam godina zatvora. Neslužbeno, saznali smo kako je riječ o Virovcu koji se baš vratio iz inozemstva.

S poginulom pješakinjom uz cestu hodao je i muškarac te su gurali kolica.

– U Borovljanima 37-godišnji vozač upravljao je teretnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake u smjeru Đurđevca. Uslijed neprilagođene brzine vozilom je udario u tijelo 35-godišnje pješakinje koja se nepropisno kretala uz desni rub kolnika te nije bila označena izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom gurajući ispred sebe kolica ispunjena raznim predmetima. Uslijed udara tijelo pješakinje je odbačeno u desni odvodni kanal. U prometnoj nesreći pješakinja je teško ozlijeđena. Vozač je upravljao pod utjecajem alkohola od 0,57 promila te mu je u Općoj bolnici Koprivnica vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja točne koncentracije alkohola. Po zaprimanju liječničke dokumentacije bit će podnesena odgovarajuća pismena – objavila je Policijska uprava koprivničko-križevačka 27. prosinca 2020. godine, dan nakon nesreće.