treća hnl sjever

Virovci u Ludbregu kreću u spašavanje sezone, Radnik ulijeće u vatru kod Poleta, a pred Picokima je nemoguća misija

U najboljoj situaciji je križevački Radnik koji je u samom vrhu tablice, a nema imperativ osvajanja naslova. U gradu sv. Marka stvari su se napokon pokrenule što se tiče sportske infrastrukure, prvenstveno na nogometnom stadionu, tako da su temelji za budućnost postavljeni.

20:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Tri podravska i jedan prigorski klub napokon počinju igrati službene, prvenstvene utakmice u Trećoj HNL Sjever. Čekalo se dopuštenje i dočekalo. Ne sumnjamo da su svi fizički spremni i orni za nastavak prvenstva. U najboljoj situaciji je križevački Radnik koji je u samom vrhu tablice, a nema imperativ osvajanja naslova. U gradu sv. Marka stvari su se napokon pokrenule što se tiče sportske infrastrukure, prvenstveno na nogometnom stadionu, tako da su temelji za budućnost postavljeni.

Radnik u subotu igra kod Poleta, sjajne ekipe koja ima samo bod manje od Kemenovićeve momčadi. Kako bi Križevčani pokazali da su spremni i za više moraju izvući pozitivan rezultat iz Svetog Martina na Muri.

Tehničar iz Cvetkovca, petoplasirana Mađarićeva ekipa, gostovat će u Bjelovaru koji je doživio neke značajnije promjene. Trener je postao Nikola Papac, dugogodišnji djelatnik obližnje Mladosti iz Ždralova, doveo je nekoliko igrača i u Bjelovaru odmah vlada optimizam. No, Tehničar ima kvalitetu i samo će teren u subotu biti mjerilo.

Samo jedan osvojen bod u jesenskom dijelu prvenstva smatra se teškim podbačajem za Podravac iz Virja koji je u Podravini bio sinonim za uređen i uspješan klub, ali zadnji mjeseci svakako su za zaborav. Virovci u spašavanje sezone kreću gostovanjem kod Podravine u Ludbregu. Ludbrežani su deveti na tablici i pravi su protivnik na kojem Virje može dokazati da će ovo proljeće dati sve od sebe da pobjegnu s dna tablice. Vidjet ćemo što mogu Arap, Rukelj, Šignjar, Furmek i ekipa protiv momčadi iz ‘centra svijeta’.

Najteži zadatak svakako je pred đurđevačkim Graničarom. Njima u goste dolaze Ždralovi, ekipa koja puca visoko, žele naslov prvaka i ulazak u Drugu HNL. Grade stadion, svježi kapital je ušao u klub i sad to sve treba oplemeniti pobjedama na terenu. S obzirom na situaciju u gradu Picoka, ako Ždralovi ne pobijede to će se smatrati čudom.

Treća HNL Sjever, 15. kolo, 20. ožujak, 15.30 sati

Polet SMnM – Radnik Križevci
Bjelovar – Tehničar Cvetkovec
Podravina – Podravac Virje
Papuk – Virovitica
Graničar Đ – Mladost Ždralovi
Varteks – Rudar MS

LJESTVICA
1. Mladost Ždralovi 13 +26 28
2. Radnik Križevci 14 +10 28
3. Polet Sveti Martin na Muri 14 +15 27
4. Nogometni klub Tehničar 14 +10 24
5. Rudar Mursko Središće 13 0 21
6. Papuk Orahovica (-3) 14 +2 20
7. Varteks Varaždin 13 -1 17
8. Bjelovar 13 -3 17
9. Podravina Ludbreg 13 -4 17
10. Virovitica 14 +7 16
11. Graničar Đurđevac 14 -31 8
12. Podravac Virje 13 -31 1