kroz cijeli studeni

Virovci, uključite se u raspravu o Studiji utjecaja na okoliš proširenja spremničkog prostora za skladištenje sirove nafte

U utorak u 11 sati održat će se javno izlaganje na koje dolaze predstavnici nositelja zahvata i izrađivača Studije

13:20h
0
Terminal trenutno ima tri spremnika kapaciteta 40.000 metara kubičnih // Foto: Općina Virje

Proširenje spremničkog prostora virovskog Terminala za skladištenje sirove nafte, koji se nalazi između tog podravskog sela i Molvi, odnosno otprilike tri kilometra od samog središta Virja, tema je javne rasprave o Studiji utjecaja na okoliš, koja se kroz cijeli studeni održava u Virju.

Poziv na javnu raspravu objavljen je na stranicama Općine, a traje 30 dana. Točnije, već je počela i trajat će do prvog dana prosinca. Što se tiče javnog uvida u stručnu podlogu, isti se može izvršiti svakog radnog dana od osam do 14 sati sati u prostorijama Općine
Virje, a na njemu će biti izložena jedna cjelovita Studija i jedan ne-tehnički Sažetak Studije s priloženom knjigom primjedbi.

Održat će se i javno izlaganje o Studiji i to u utorak, 9. studenog, s početkom u 11 sati u prostorijama Općine Virje. Tamo će biti nazočni predstavnici nositelja zahvata i izrađivača Studije te će neposredno davati odgovore i raspravljati o pitanjima postavljenim od strane nazočne javnosti.

Kako napominju u obavijesti, pisana mišljenja i primjedbe na Studiju moguće je upisati tijekom javnog uvida u knjigu primjedbi ili slati poštom u Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju, zaštitu okoliša i zaštitu prirode Koprivničko-križevačke županije, A. Nemčića 5., Koprivnica, zaključno sa zadnjim danom javne rasprave.

Inače, nositelj zahtjeva proširenja spremničkog prostora je Jadranski naftovod (Janaf), a Terminal se trenutno sastoji od tri spremnika kapaciteta 40.000 metara kubičnih. Njegove funkcije su prihvat i otprema nafte iz smjera Siska i Mađarske, mjerenje količina sirove nafte, mogućnost prepumpavanja sirove nafte iz Terminala Virje prema Lendavi i  skladištenje nafte.