žkk podravac

Virovska ženska košarka ima prvu trenericu, mlađe dobne kategorije preuzima Valentina Hrženjak

Saželi su se dojmovi i rezultati o ovogodišnjim rezultatima i zahvalilo treneru na izvanrednom uspjehu s kategorijom U-13 gdje je osvojen naslov Prvaka Hrvatske, u kategoriji U-17 zauzelo se 2. mjesto u Regiji Sjever i to odmah iza Koprivnice, dok kategorije U-15 i U-19 nisu završile sezonu zbog COVID-19 situacije.

11:11h
0
Foto: ŽKK Podravac

Početkom srpnja održana je 1. sjednica Izvršnog odbora Ženskog košarkaškog kluba Podravac Virje na kojoj je raspravljalo o budućim aktivnostima i razvojnim planovima vezanim uz Klub.


Kao jedna od važnijih točaka sjednice raspravljalo se o trenerima za novu sezonu te je donesena odluka o razrješenju dužnosti dosadašnjeg trenera seniorki i mlađe dobnih kategorija Damiru Betlehemu. Saželi su se dojmovi i rezultati o ovogodišnjim rezultatima i zahvalilo treneru na izvanrednom uspjehu s kategorijom U-13 gdje je osvojen naslov Prvaka Hrvatske, u kategoriji U-17 zauzelo se 2. mjesto u Regiji Sjever i to odmah iza Koprivnice, dok kategorije U-15 i U-19 nisu završile sezonu zbog COVID-19 situacije.

Seniorke su odigrale jednu od najlošijih sezona u povijesti Kluba, a većinu koje su iznijele (pre)mlade igračice. Takva odluka donesena je jednoglasno, u čijem je obrazloženju naglasak na negativnom pedagoškom radu trenera u radu s najmlađim igračicama, a oko koje Klub namjerava graditi budućnost seniorske ekipe.

Foto: ŽKK Podravac
Foto: ŽKK Podravac

Ujedno su predlagana i nova rješenja na trenerskim pozicijama, tražeći ih prvenstveno u domaćoj sredini pa je tako za mlađe dobne kategorije predložena Valentina Hrženjak (rođ. Šimunić). Riječ je o dugogodišnjoj igračici Kluba s većim brojem nastupa za hrvatsku reprezentaciju u mlađim kategorijama. Odlikuje ju mirnoća, izniman pregled i kontrola igre te kvalitetan pas, kojim je više puta bila među najboljim asistenticama u različitim natjecanjima.

– Posljednju sezonu 2019/20 odigrala je u KK Koprivnica, gdje je bila i pomoćni trener mlađe dobnih kategorija čime je stekla početno iskustvo u trenerskom vođenju ekipa koje će dalje razvijati u svom matičnom Klubu Izvršni odbor je uvjeren kako će se Valentina Hrženjak kvalitetno snaći u povjerenoj joj ulozi te će biti novi spiritus movens i primjer vrhunskog sportaša mlađim igračicama – poručili su iz ŽKK Podravac.

Upravo stoga, pozivaju se sve stare i nove zainteresirane igračice da do sredine kolovoza iskažu interes i (pri)jave se na e-poštu rcimin82@gmail.com ili mob. 099/7336021 predsjedniku Robertu Čiminu kako bi pravovremeno počeli s pripremom igračkog kadra za sezonu 2020/21.

Prvo okupljanje predviđeno je za 17. kolovoza 2020. godine, a što će ponajprije ovisiti o razvoju situacije uz COVID-19 i mogućnosti treniranja u dvorani.

čitam...