Slatka manifestacija

Na Virovskoj prkačijadi mali i veliki mjesit će domaće prkače, a gosti će lizati prste

Otvorenje Virovske prkačijade, uz pozdravni govor župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića bit će u 12 sati.

11:00h
0
Održano je i natjecanje u spremanju slasnih kolača // Foto: Matija Gudlin

U Virju će se sljedeći petak i subotu, 5. i 6. svibnja, održati Međunarodni festival izvornih kolača pod nazivom Virovska prkačijada.

Započinje otvorenjem vrtićke prkačijade u 8.30 sati u Dječjem vrtiću Zrno, Virje predstavljanjem sudionika i otvorenjem natjecanja.

U isto vrijeme, u maloj sportskoj dvorani OŠ prof. F. V. Šignjara, započinje natjecanje učenika osnovnih škola središnje Podravine. U 11 sati će biti natjecanje u prezentaciji gotovih kolača koje su natjecatelji donijeli od kuće. Proglašenje pobjednika i objed za sve sudionike bit će u 13 sati.

Plakat

Najbolji podravski prkač bira se u subotu, 6. svibnja u šatoru na Trgu Stjepana Radića. U 10 sati je okupljanje sudionika, a u 10.30, nakon pozdravnog govora načelnika općine Virje, Mirka Peroka, započinje natjecanje i imenovanje članova ocjenjivačkog povjerenstva.

Otvorenje Virovske prkačijade, uz pozdravni govor župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića bit će u subotu, 6. svibnja u 12 sati.

Također, bit će organizirane stručne radionice i predavanje izvornih prkača iz Češke, Slavonije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Armenije i Izraela te izrada dekoracija od voća i povrća.

čitam...