POSJETITELJI

Više od 800 posjetitelja u zadnja dva tjedna, u muzeju i galerijama Koprivnice, učilo o životu u Podravini te baštini Hrvatske i Europe

Više individualnih, a manje grupnih dolazaka.

15:33h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Muzeji i galerije su od svojih početaka bili odraz i putokaz društva te su se prilagođavali i uključivali u promjene. U doba ubrzanog digitalnog napretka i zatvaranja pojedinih javnih prostora, muzeji su pokazali da mogu i žele biti  mjesto otvoreno svima, u svim uvjetima.


Tako je veći dio 2020. godine donio koprivničkom muzeju i galerijama manje grupnih, ali više individualnih posjeta. Galerije su postale alternativa druženju i izlasku. Proljetno je razdoblje s novim mjerama, ali i izložbama o belgijskom stripu i murterskom brodolomu prizvalo u Galeriju Koprivnica grupe posjetitelja koji su izložbe razgledali uz vodstva muzejske pedagoginje Maše Zamljačanec. Galerija Mijo Kovačić se odnedavno može razgledati i uz specijalno vodstvo kustosice Vesne Peršić Kovač, a nešto više od 800 posjetitelja je u posljednjih dva tjedna naučilo više o svakodnevnom životu u Podravini, posebnostima kulturne baštine u Hrvatskoj i ostatku Europe, kreativnosti i zaigranosti muzejskog posla te pristupačnosti i dobroj atmosferi izlagačkih prostora u Koprivnici.

Nakon izazovne godine ovo je povratak na „put“ tijekom kojeg muzej može utjecati na društvo, a zajednica koristiti sve njegove mogućnosti. Koprivnički muzealci nastavit će promišljati i smišljati nove načine komunikacije, istraživanja i predstavljanja, još više osvijestiti svoju viziju, nastaviti ostvarenje misije i pružati prilike za povezivanjem sa zajednicom.

Posjetite i vi izložbe, usvajajte i dijelite nova znanja i podsjetite se da zajedno možemo stvarati mjesta na kojima uz učenje i kreativnost možemo savladati i najteže prepreke.

Foto: Muzej grada Koprivnice
Galerija Mijo Kovačić
Foto: Ivan Brkić

čitam...