ŽUPANIJSKI KUP

Visoke tenzije, tri isključenja i šest pogodaka u Imbriovcu, Buđa: Nije trebalo biti toliko crvenih, Andrašić: Na revanš idemo hladne glave

Parovi preostalih susreta četvrtfinala Kupa su Ferdinandovac i Graničar Legrad, Tehnika-Koprivnica i Mladost Kloštar Podravski te Tehničar i Bratstvo.

11:23h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Prvi susreti četvrtfinala Županijskog kupa odigrani su protekli vikend. Iako je na svim utakmicama bilo lijepih poteza i zanimljivih trenutaka, najviše interesa javnosti izazvao je ogled Borca i križevačkog Radnika odigran u Imbriovcu. Podsjetimo, rezultatom 5-1 pobjeda je pripala domaćinu. Tri pogotka postigao je Bojan Vručina, dok su po jedan dodali Karlo Pjetri i Nikola Krušelj. Jedini pogodak Križevčana djelo je Žarka Bastašića.

Na ishod utakmice, dakako, utjecala su čak tri crvena kartona koja je gostujući sastav dobio u prvome poluvremenu. Glavni sudac utakmice Mario Vecko – čiji su pomoćnici bili Nikola Novak i Dominik Juranić – iz igre je isključio Matiju Petka zbog rušenja protivničkog igrača u izglednoj prilici u kaznenom prostoru te, potom, Mihaela Mačkovića i Mihaela Babića nakon sukoba igrača i naguravanja, odnosno prekršaja s leđa.

Gosti, kako članovi kluba, tako i navijači, spomenutim odlukama nisu bili zadovoljni.

Buđa: “Neću se puno zamarati suđenjem.”
Nk Panonija - Nk Tomislav
Siniša Buđa // Foto: Ivan Brkić

– Utakmica je bila takva kakva je bila. Bilo je previše nervoze, možda je podijeljen koji karton previše. Nakon isključenja više nemam što pametno reći, oni su dali sve od sebe, ali mislim da nije trebalo biti toliko kartona, barem ne svi na našu stranu – rekao je trener Križevaca Siniša Buđa.

Više od toga nije želio komentirati suđenje.

– Neću se puno zamarati suđenjem – istaknuo je Buđa.

Uzvratni susret igrat će se već idući vikend kada će prednost domaćeg terena imati prigorski sastav.

– Poraz je težak. Više od poluvremena igrali smo sa sedam igrača, dobro smo i prošli. Moramo staviti glave na hrpu, odraditi treninge i pripremiti se najbolje što možemo. U nogometu je sve moguće, vidjeli smo to i na višim razinama. Dat ćemo sve od sebe da ulovimo rezultat i prođemo dalje. Uvjeren sam kako smo puno bolja, kvalitetnija ekipa od Borca. Ali, morat ćemo to dokazati na terenu – kazao je Buđa.

Roster Radnika čine 23 igrača. Svi su zamjenjivi, tvrdi trener.

– Konkurencija je dobra, zdrava. Sportaši smo, nadamo se. Ostavit ćemo zadnju kap znoja na terenu kako bismo došli do cilja – zaključio je Buđa, zahvalan navijačima koji su ih pratili u Imbriovcu, a podršku će dati i na vlastitome travnjaku.

Foto: Ivan Balija
Sudac Mario Vecko pokazao je tri crvena kartona u prvome dijelu // Foto: Ivan Balija
Andrašić: “Odigrali smo pametnu i dobru utakmicu.”

Trener Borca Zlatko Andrašić iznimno je zadovoljan nastupom svojih igrača.

– Ušli smo u utakmicu onako kako smo se dogovorili – čvrsto, blizu igrača, brzo smo zabili dva gola. Odigrali smo pametno, iskusno, kao ekipa koja je mnogo puta pokazala da zna odigrati tako velike utakmice. Prezentirali smo ono što smo se dogovorili, rezultat je takav kakav je. Gotovo je prvo poluvrijeme, na revanš u subotu idemo hladne glave, kao da je rezultat 0-0 – rekao je Andrašić, dodajući kako križevački sastav ne želi komentirati.

Foto: Matija Gudlin
Zlatko Andrašić // Foto: Matija Gudlin

Isto je i sa suđenjem. Poput kolege s druge strane, Andrašić kaže kako nije na njemu da iznosi svoje viđenje.

– Gledam našu ekipu, odigrali smo pametnu i dobru utakmicu. U Križevce idemo kao da se prva nije ni igrala. Imamo puno kvalitetnih igrača, čvrsto su na zemlji, psihološki stabilni. Ne bojim se uzvrata. U prvome se susretu nismo prilagođavali njihovoj igri, pa nećemo ni sada. Imaju svoji viziju igre, a mi svoju. Moji su igrači svjesni svojih mogućnosti, idemo zabiti gol više od protivnika – zaključio je Andrašić.

Dodajmo kako je delegat utakmice Zlatko Šimčić u službenom izvješću nakon utakmice naveo kako su sve sudačke odluke ispravno donesene.

Parovi preostalih susreta četvrtfinala Kupa su Ferdinandovac i Graničar Legrad, Tehnika-Koprivnica i Mladost Kloštar Podravski te Tehničar i Bratstvo.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

čitam...