Vitković i Vitelj odustali od gradnje sportskih terena

17:22h
0
Gradnja sportskih terena je bila planirana na Cerinama kraj gradskih bazena

Miroslav Vitković i Krunoslav Vitelj, predsjednik Uprave Podravke i tajnik Županijske gospodarske komore, odustali su od gradnje sportskih terena kraj koprivničkih bazena na Cerinama, jer se s predstavnicima Grada nisu uspjeli usuglasiti oko financijskih uvjeta. Dogovoreno je bilo da bi ih korištenje zemljišta koštalo 15% ukupnih prihoda, no trebali bi plaćati i naknadu za zemljište od oko 2,5 milijuna kuna za koncesiju na 20 godina, objasnio je Vitelj.

– Mi nismo nikako u mogućnosti toliko izdvojiti. Taj se novac ne može zaraditi za tih 20 godina ni po jednoj kalkulaciji, jer to je niskoprofitabilno i mi bi tek uložena sredstva mogli vratiti za nekih 10 do 12 godina, rekao je K. Vitelj.

Na Cerinama su na 6.000 kvadrata planirali izgraditi malonogometne i teniske terene, zatim i dvorane za skvoš, pri čemu bi posjetitelji koristili infrastrukturu bazena, dok bi posao tamo našlo 12 do 15 osoba.

– To bi bilo od interesa i grada i sviju nas, odnosno rekreativaca, sportaša, škole nogometa i drugih. I što je još važnije, našli smo zainteresirane investitore, jednog stranog i jednog domaćeg, koji bi uz sportske terene gradili hotel s otprilike 30-50 soba za potrebe sportaša. Ali odustaje se od toga svega zajedno, jer i taj hotel mora biti u funkciji, odnosno sportski tereni su preduvjet njegove izgradnje, kaže Vitelj.

tekst: Radio Koprivnica

čitam...