obraćanje

Vjekoslav Maletić, načelnik Ferdinandovca mještanima: Čuvajte sebe i druge, virusa još nema kod nas, o nama ovisi da tako i ostane

Na samom kraju svog obraćanja, Maletić je zamolio stanovnike općine da budu razumni i strpljivi, jer kako kaže, proći će i ovo. 

10:26h
0
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Načelnik općine Ferdinandovac, Vjekoslav Maletić, obratio se stanovnicima općine, a njegovu poruku, objavljenu na službenim stranicama Općine, prenosimo u cijelosti.

U ovoj teškoj situaciji uzrokovanoj pojavom koronavirusa još jednom Vas molim za strpljenje i razumno ponašanje. Čuvajte sebe, ali i druge. Poštujte odluke i preporuke Stožera civilne zaštite RH jer o nama svima ovisi do kada će ove mjere trajati. Izbjegavajte neophodna putovanja i kontakte, nemojte tražiti propusnice za stvari koje nisu neophodne. Koronavirus još nije stigao na naše područje, da li će tako i ostati ovisi isključivo o nama samima.

Općina Ferdinandovac priprema određene mjere za ublažavanje posljedica ove situacije. Planirano je oslobađanje roditelja od plaćanja vrtića za razdoblje u kojem je obustavljen redovni rad vrtića, odnosno plaćanje razmjernog dijela cijene vrtića prema stvarnom broju dana boravka djeteta u vrtiću.

Isto tako u izradi su i mjere ublažavanja negativnih posljedica koronavirusa za gospodarstvenike u vidu oslobađanja od plaćanja najma prostora u vlasništvu Općine i poreza na korištenje javnih površina za one djelatnosti čiji je rad zabranjen, kao i poreza na potrošnju za period dok traje zabrana rada.

Pažljivo se prati razvoj situacije i sukladno tome te mogućnostima Općine predlagati će se i dodatne mjere.

Na žalost, planirane „uskrsnice“ za umirovljenike i osobe lošijeg materjalnog stanja neće se isplaćivati do daljnjeg jer je nemoguće osigurati isplatu na siguran način, bez socijalnog kontakta i dolaska većeg broja ljudi iz rizične skupine (osobe starije životne dobi) u prostorije Općine. Molimo Vas za razumijevanje.

„Uskrsnice“ će se isplatiti kad se steknu uvjeti, ili će prilikom isplate „božićnica“ iznos biti udvostručen.

Na samom kraju svog obraćanja, Maletić je zamolio stanovnike općine da budu razumni i strpljivi, jer kako kaže, proći će i ovo. 

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW