Štrajk prosvjetara

Vjeroučitelj svojim izjavama dirnuo Hrvatsku: Nemate pojma što znači skrivečki davati djetetu pecivo jer je došlo gladno u školu

Do ovog trenutka status ima više od 5600 reakcija, blizu 500 komentara i oko 850 dijeljenja.

08:42h
0

Ivan Pokupec, vjeroučitelj iz Križevaca s 10 godina radnog iskustva i politički aktivist objavio je na svom Facebook profilu status o štrajku prosvjetara koji se ubrzo proširio društvenom mrežom i izazvao brojne reakcije.

Podsjećamo, nakon cirkularnog štrajka, učitelji su od utorka u frontalnom štrajku u cijeloj Hrvatskoj, a najavili su da će trajati do ispunjenja njihovih zahtjeva.

Status križevačkog vjeroučitelja prenosimo u cijelosti.

– Meni osobno nije do tih 300-njak kuna, niti će me to spasiti, niti ću bez toga propasti. Ma nije mi ni do tog štrajka, gubim nastavu, male glave su zbunjene, sve se pretvara u kaos…

Ne date mi slobodu raditi kako želim. Ok.
Ne date mi opremu za rad. Ok.
Zatrpavate me administracijom. Ok
Zastrašujete me inspekcijama. Ok.
Uzeli ste mi svaku perspektivu za život nakon radnog vijeka. Ma o-k.

Ali, molim vas, nemojte se bahatiti.

Jer nemate pojma što znači uzvraćati zagrljaje prvašićima koji su ih željni jer je tata u Njemačkoj, Austriji, Irskoj… I nedostaje.

Nemate pojma što znači predavati o Majčinom danu, a dijete u razredu majke više nema zbog karcinoma.

Nemate pojma što znači skrivečki davati djetetu pecivo jer znaš da je gladno došlo u školu, a sram ga je pred razredom.

Nemate pojma što znači pokušati vratiti smisao u život silovane djevojčice u 4. razredu. Ili dječaka kojem je majka prostitutka, a otac svodnik. I niti jedno ne pita za njega.

Nemate pojma što znači uvjeravati drugašića da se ne mora bojati nakon što vam je prepričao da je gledao dok su mu kamatari prebijali tatu.

Naveo sam samo neke od primjera s kojima sam se susreo, a još nemam niti punih 10 godina staža. Preda mnom je još 30 godina, ako mi Bog da milosti i snage.

Uzmite što god vam drago. Meni su dovoljni njihovi crteži, trk prema meni u 8 ujutro, smijeh kada ozbiljnost sata prekinemo glupiranjem.

Ali nemojte se bahatiti. Jer štetu radite njima, ne meni. A ja sam njihov vjeroučitelj i štititi ću ih kao da su moji, životom. Jer jesu – svih 113, plus 2 kod kuće – napisao je Pokupec.

Do ovog trenutka status ima više od 5600 reakcija, blizu 500 komentara i oko 850 dijeljenja.

čitam...