Vjerovali ili ne

Sudarili se freza i vlak, vozač freze u zadnji tren izvukao živu glavu

11:39h
0
Ilustracija // foto: Koprivnica.net

 

Vjerovali ili ne, sudar freze i vlaka dogodio se danas (četvrtak) oko 12 sati u Križevcima. Na kraju Ulice Ljudevita Modeca, postavljena je rampa i prijelaz preko pruge moguć je samo pješacima.

U prolaz za pješake tako je ušao je 65-godišnjak i u trenutku kada je već bio na pruzi, shvatio je da mu iza leđa dolazi vlak. Da bi spasio živu glavu, skočio je sa freze, na koju je u tom trenutku naletio putnički vlak.

Riječ je o vlaku 2206 koji prometuje na relaciji Koprivnica – Zagreb, a 65-godišnjak je u posljednjoj sekundi spasio goli život.

– Po nas su došli autobusi koji su prevozili putnike na relaciji Koprivnica – Križevci. Vatrogasci su morali vaditi frezu, koja je zapela pod lokomotivom. Vlak je za Zagreb kasnio u dolasku sat vremena – ispričala nam je do kakvog je meteža došlo, jedna od putnica u vlaku.

Ozlijeđenih osoba na sreću nema, a promet na željezničkoj pruzi bio je u prekidu. U međuvremenu su ostaci freze izvađeni ispod lokomotive te je od 13.20 sati pruga opet prohodna. U tijeku je očevid.