PREDSTAVLJEN PROGRAM REFORMI

Vlada će razgovarati sa zainteresiranim mirovincima. Je li prodaja Podravke izgledna?

18:17h
0
Podravkina sedmerokatnica // Foto: Arhiva ePodravina.hr
Podravkina sedmerokatnica // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Premijer je tražio od ministra Marića da pita mirovinske fondove, koji već imaju u kompanijama udjele, jesu li zainteresirani za povećanje tih udjela.

Premijer Tihomir Orešković javnosti je predstavio Nacionalni program reformi, koji je Vlada prihvatila na današnjoj sjednici. Glavna bitka vodit će se oko smanjenja javnog duga, zatim će biti potrebno zaustaviti gomilanje duga u zdravstvu, te, između ostaloga, srediti stanje u upravi i pravosuđu.

Ono što lokalnu zajednicu najviše zanima je hoće li premijer “na bubanj” staviti državni udio u Podravki.
Naime, u poglavlju Bolje upravljanje državnom imovinom, u čemu leži 200-tinjak milijuna kuna, stajalo je i “prodaja dijela nestrateških tvrtki”, no ono što najviše upada u uho je izjava kako je “tražio od ministra Marića da pita mirovinske fondove, koji danas već imaju udjele u kompanijama, jesu li zainteresirani da te svoje udjele povećaju”.

Mirovinski fondovi navodno su već iskazali interes za kupovinu udjela Podravke, koji je vrlo zanimljiv zbog svoje stabilnosti, jer se radi o prehrambenoj industriji u koju je zahvalno ulagati, a kako u vlasništvu već imaju gotovo tri četvrtine koprivničkog diva, za očekivati je da će upravo oni biti ti koji će spremno ući u ovo ulaganje.

– Ne mogu otkriti koje će se tvrtke prodavati. Pisalo se u medijima da ćemo prodati sve naše firme, no ne radi se o tome – dodao je premijer.

Dodajmo kako će o svim predloženim reformama raspravljati i Hrvatski sabor.

čitam...
Loading...