Vlak naletio na automobil, vozač čudom prošao bez ozljeda

15:38h
0
Iako je prednji dio automobila uništen, vozač je prošao bez ozljeda // foto: Glas Podravine

Više sreće nego pameti! Moglo bi se to reći za neopreznog vozača koji je danas u podne mislio da je brži od vlaka.

Na željezničkom prijelazu kod Plavšinca, nedaleko Koprivnice, danas oko podneva dogodila se prometna nesreća, u kojoj na svu sreću nije bilo ljudskih žrtava. Putnički vlak koji prometuje na relaciji Koprivnica – Osijek udario je u osobni automobil kojim je upravljao 65-godišnji T.Z. iz Hlebina.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Prema riječima očevidaca, neoprezni vozač Škode, koprivničkih registarskih oznaka, u trenutku prijelaza preko pruge nije provjerio dolazi li vlak, što ga je umalo koštalo života. Naime, upravo u tome trenutku u prednji dio automobila udarila je lokomotiva putničkoga vlaka te ga odbacila nekoliko metara dalje. Iako je prednji dio Škode u potpunosti uništen, vozač automobila prošao je bez ozljeda, s toga se lako da zaključiti da je imao više sreće nego pameti.

Inače, ovaj željeznički prijelaz nalazi se na makadamskoj cesti i označen je samo „andrijinim križom“ i znakom stop, drugim riječima, ne postoje uređaji za zatvaranje prometa, niti uređaji kojima se najavljuje dolazak vlaka.

Policijski očevid je potvrdio da sudionici ove nesreće nisu bili pod utjecajem alkohola, a protiv vozača osobnog automobila slijedi optužni prijedlog.

čitam...